O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Predispoziția de îngrășare se vede (și) în intestin (Legitatea #453)

Predispoziția de îngrășare se vede (și) în intestin (Legitatea #453)

Studiul microbiomului intestinal (a bacteriilor saprofite, prietenoase, care populează colonul) vine cu o mulțime de observații extraordinare în ultima perioadă. De la predispoziția pentru diverse afecțiuni, la stare sănătății generale, analiza microbiomului devine una dintre cele mai relevante care se pot face.

Una dintre descoperiri ne duce cu gândul la acele persoane care spun că: se îngrașă și dacă beau apă”. Și da se pare că acest microbiom influențează inclusiv absorbția grăsimilor!

De fapt este vorba de un anumit raport dintre speciile de bacterii care se găsesc la nivel intestinal. Aceste bacterii reglează, de asemenea, și felul in care preluăm energia din mâncare.

Până acum, s-a descoperit că două tulpini principale de bacterii influențează absorbția de grăsimi, aproape indiferent de dieta adoptată: Bacteroidetes și Firmicutes

  • Oamenii slabi se pare că au mai multe Bacteroidetes și mai puține Firmicutes,
  • iar oamenii obezi au mai multe Firmicutes si mai puține Bacteroidetes. 

Dar interesant este că atunci când persoanele obeze slăbesc, numărul de bacterii din intestinele lor trece la mai multe Bacteroidetes, iar asta pare să fie informația cea mai relevantă.

Adică este clar că deși, poate au o predispoziție spre îngrășare, aceasta se poate modifica dacă stilul de viață se modifică! …și astfel nu mai reprezintă o scuză validă!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *