O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

O viata in armonie se cladeste cu liniste si veselie!

O viata in armonie se cladeste cu liniste si veselie!

Nu demult, am cunoscut un doctor care mi-a schimbat viata. E un doctor scos din tipare, are un raspuns la orice problema, iti garanteaza rezultate extraordinare si nici nu stai la coada sa ajungi la el!

 

Vi-l recomand cu drag pe Dr. Alimentatie dar si pe Dr. Veselie, prietenul lui. Pe Dr. Veselie, l-am cunoscut intamplator, la una din vizitele mele la Dr. Alimentatie. Mi-am dat seama ca cei doi au o colaborare buna stransa si eficienta. In viitorul apropiat, am o programare la … Dr. Liniste, sunt curioasa ce va iesi din aceasta intalnire!

O poveste frumoasa, ati putea spune, dar din vorbe nu te faci nici bine, nici mai sanatos! Este adevarat, dar sa nu uitam ca suntem mult mai mult decat se vede cu ochiul liber. Oricat am incerca sa ascundem tristetea sau nelistea, la un moment dat acestea vor iesi la suprafata prin tot felul de afectiuni ale organismului.

De aceea, in tratarea oamenilor, medicina holistica trateaza individul ca intreg: trup, minte, suflet.

Este bine sa stii aceste lucruri inainte sa ajungi la medic!

Cei mai buni doctori - Minunea Naturii - Farm. Anca Ienin - consultant in nutritie si sanatate

Alimentatia sanatoasa face casa buna cu linistea si veselia. Daca elimini una dintre ele, dezechilibrele care se produc in organism vor afecta in cele din urma calitatea vietii tale.

Corpul nostru a fost creat sa functioneze armonios printr-un stil de viata echilibrat.

Pastreaza echilibrul intre munca, familie si relaxare:

  • timpul petrecut la munca alternat cu timp petrecut in natura;
  • adoptarea unei alimentatii cat mai naturale prin consum de alimente organice netratate industrial cu pesticide si metale grele
  • o activitate fizica moderata efectuata cu regularitate
  • abordarea dificultatile vietii cu optimism si suport emotional din partea celor dragi, sunt doar cateva exemple de stil de viata echilibrat.

Mancatul in viteza, oricand si oriunde nu este benefic pentru organism si in plus ne priveaza de beneficiile unei mese in familie. O masa savurata in liniste, alimente mestecate indelung pentru o digestie optima.

V-ati intrebat vreodata de ce oamenii care pastreaza obiceiul meselor in familie, acasa, sunt mai optimisti?

De ce am primit mostenire „ritualul” mesei in familie care incepe cu o scurta rugaciune de multumire si armonizare si care se termina cu rasete si bucurie… noi am uitat esenta vietii… sa fim fericiti!

Am trecut in urma cu cateva zile pe la Mall, prin zona de food-court, am observat adulti si copii, mancand fast-food, incercand sa lege o conversatie intr-un vacarm de nedescris.

Acesta este pulsul vietii moderne, care vine la pachet cu bolile moderne!

Cand am iesit din Mall, m-a izbit linistea din parcarea superioara. Dupa o zi de munca, agitatie in trafic si alte solicitari, creierul are nevoie de putina liniste, macar in timpul mesei de seara. Nu putem functiona normal, daca ne expunem cu buna stiinta zi de zi, unor factori de stres suplimentari.

In societatea noastra, oamenii au devenit prea ocupati ca sa mai traiasca! Viteza cu care se intampla lucrurile, ne scoate din ritmul normal al vietii, graba la care suntem supusi tot timpul, induce organismului nostru un stres pe care nici macar nu il constientizam. Realizam ca avem o problema atunci cand incep sa ne lase rotitele, una cate una!

Schimbarea modului de viata, implica schimbare de obiceiuri si comportamente.

Alimentatia santatoasa fara miscare si o buna gestionare a emotiilor nu poate da rezultate.

O viata asumata, traita constient, cu alegeri bune pe termen lung, este cea care aduce liniste si echilibru.

Veselia, un alt ingredient obligatoriu al unui stil de viata echilibrat, presupune doar putina atentie la ce se intampla in jurul tau. Secretul starii de bine este pe atat de simplu pe cat este sa fii atent la ceea ce te inconjoara. O metoda prin care poti face asta este sa-ti creezi amintiri pozitive de durata in creier, sa faci un efort concentrat de a observa lucrurile marunte, dar placute care ti se intampla in fiecare zi. O perceptie pozitiva asupra vietii are efecte nebanuite in plan fizic.

Un om cu un „creier fericit” isi revine rapid dupa ce trece printr-o situatie neplacuta, percepe calitatile oamenilor si savureaza experientele pozitive pentru mult timp, chiar si dupa terminarea acestora. Are capacitate crescuta de concentrare pentru a indeplini activitatea in care este implicat, fara ca mintea sa “zboare” catre altceva si se implica frecvent pentru a oferi ajutor dezinteresat. Toate acestea duc la starea de bine si de multumire dupa care toti tanjim.

Prin modul in care a fost creat, intregul corp ne incurajeaza si ne sustine sa ne umplem viata de trairi si emotii pozitive. In corpul nostru exista patru neurotransmitatori responsabili cu echilibrul in viata:

  • Serotoninamolecula starii de bine si a linistii interioare. Este un neurotransmitator secretat atunci cand o dorinta iti este materializata, cand reusesti sa treci cu bine un examen sau cand finalizezi un proiect cu succes. Starea de liniste interioara si placere sincera declanseaza acest neurotransmitator.
  • Dopaminahormonul motivatiei. El este cel care te ajuta sa incepi ziua cu emotie si nerabdare. Este cel care te convinge sa lucrezi pasionat la un proiect, in loc sa dormi cateva ore in plus. El te mentine curios, indragostit si implicat in toate activitatile tale.
  • Endorfinamolecula fericirii. Conectarea mentala cu cei din jurul nostru este cel mai bun generator de fericire si endorfine.
  • Noradrenalinahormonul momentului prezent. Ori de cate ori inveti un lucru nou, creierul tau secreta aceasta substanta. Concentrarea, atentia, invatarea unei activitati noi, trairea in momentul prezent determina creierul tau sa secrete acest tip de substanta.

Intelegand modul in care neurotransmitatorii implica trairile interioare, ii poti activa prin tot ceea ce faci zilnic si poti gasi directiile clare prin care sa iti oferi un stil de viata echilibrat si sanatos.

 

Asadar, Dr. Alimentatie, Dr. Veselie si Dr. Liniste sunt singurii doctori de care ai nevoie!