O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...

Mierea de Manuka – aliment-medicament unic in lume prin beneficii si proprietati!

Mierea de Manuka – aliment-medicament unic in lume prin beneficii si proprietati!

Mierea de Manuka, este un adevarat dar al naturii, un cadou al albinelor pentru noi. Mierea Manuka merita sa fie apreciata pentru calitatile terapeutice extraordinare, unice in lume. Mierea de Manuka are calitati impresionante si puternice proprietati anti-microbiene datorita substantei unice pe care o contine.

Mierea de Manuka este folosita din cele mai vechi timpuri atat intern pentru proprietatile imunostimulatoare si hranitoare cat si extern pentru beneficiile asupra pielii.

Mierea Manuka a fost folosita de bastinasii aborigeni ca si unguent natural pentru rani de tot felul. Mierea Manuka este considerarata un luptator feroce impotriva germenilor intr-o epoca a bacteriilor rezistente la antibioticele conventionale. Mierea Manuka poate trata afectiuni de la acnee pana la infectii severe, sinuzite si helicobacter.

In Europa, mierea de Manuka a fost introdusa abia in sec. 19, cu toate ca ea este folosita de aborigenii din Australia si Noua Zeelanda de sute de ani.

Ce inseamna Miere Manuka

Numele ei vine de la arbustul Manuka care creste doar in Australia si Noua Zeelanda. Florile acestui arbust contin o substanta unica: metilglioxal (MGO), o enzima cu proprietati puternic antiseptice, antiinflamatoare si imunomodulatoare. MGO este factorul distinct care face Mierea Manuka unica in lume. Informatii despre MGO si despre cum sa alegi aceasta miere in functie de factorul unic, gasesti aici.

Ce proprietati are Mierea de Manuka

Mierea de Manuka este un antibiotic natural datorita proprietatilor antibacteriene si antiseptice pe care le are, acoperind o arie mare de afectiuni de la boli ale pielii, la durerile de gat sau sinusuri si pana la afectiuni ale stomacului. Mierea de Manuka vindeca rapid taieturile, curata infectiile pielii, calmeaza durerile de stomac, imbunatateste digestia, ajuta la cresterea imunitatii, lupta iompotriva bacteriilor si este un energizant natural. Cercetarile stiintifice vin in sprijinul acestor beneficii confirmand puterea vindecatoare a mierii de Manuka.

Mierea de Manuka deasemenea bogata in fructoza, aminoacizi, enzime si complexul de vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6.

floare de manuka

Iata mai jos cateva efecte si indicatii terapeutice ale mierii de Manuka:

Mierea de Manuka – Antibiotic natural

Mierea de Manuka, datorita prezentei propolisului de Manuka si al metilglioxalului (MGO), are un puternic efect antibiotic fiind o alegere optima, fara efecte secundare in cazul diverselor infectii respiratorii si nu numai.

Cunoastem din practica multe cazuri, in special de copii, care sufereau de infectii respiratorii repetate iar odata cu administrarea de miere de manuka si alte imunostimulatoare naturale, problemele au incetat si nu au mai fost nevoiti sa reapeleze la antibiotice de sinteza.

Mierea de Manuka in Sinuzita

Mierea de Manuka este o binecuvantare pentru persoanele care sufera de sinuzite cronice. Tratarea unei sinuzite dureaza cateva saptamani chiar si cu tratament antibiotic, deoarece microbii care provoaca infectarea camerelor termice si umede ale sinusurilor, construiesc adesea o bariera care impiedica antibioticele sa ajunga la tinta. Mierea are un efect de uscare pe mucoasa, ajutand in acest fel la reducerea congestiei sinusurilor. Capacitatea sa de a extrage apa ajuta la distrugerea biofilmelor bacteriene.

Mierea de Manuka poate actiona impotriva bacteriilor virulente, cum ar fi Stafilococul Aureus si Pseudomonas Aeruginosa, care sunt agentii patogeni responsabili in general de infectiile sinusurilor.

Pentru prepararea remediului cu Miere de Manuka impotriva sinuzitei aveti nevoie de:

Mod de preparare: cand apa a ajuns la punctul de fierbere se adauga o lingurita de miere, bicarbonatul de sodiu si sarea de mare, amestecand pana cand ingredientele se dizolva, dupa care se opreste focul si se lasa la racit. Solutia se tine in borcanul inchis ermetic, la frigider.

Metoda de administrare: in faza acuta, solutia obtinuta se foloseste drept picaturi nazale. Cu ajutorul pipetei, se pun 8-10 picaturi in fiecare nara. Procedeul se repeta la nevoie.

In paralel, dimineata, cu 30 de minute inainte de masa, se ia cate o lingurita de miere de Manuka, si inca 5-6 in timpul zilei, pana ce simptomele scad in intensitate.

Pentru sinuzita cronica, se administreaza cate 3 lingurite de miere pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale, pana la disparitia problemelor.

Mierea de Manuka in Gastrita

Inflamatia mucoasei stomacale poate fi cauzata de infectii bacteriene, reflux biliar, utilizarea de aspirina si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, dar si de consumul excesiv de alcool.

Gastrita provoaca dureri de stomac si disconfort, balonare, varsaturi, indigestie si arsuri la stomac. Netratata, poate duce la pierderi severe de sange si, in unele cazuri, la cancer la stomac.

Mierea este folosita in mod obisnuit pentru gastrita, dar mierea de Manuka cu activitatea sa antimicrobiana ridicata este mai benefica. S-a dovedit a fi eficienta impotriva Helicobacter Pylori, bacteriile cele mai frecvent observate in mediul foarte acid al stomacului. Aceasta bacterie este implicata in majoritatea cazurilor de ulcere gastrice care se dezvolta in cancer. Conform unui raport publicat in 1994 in Jurnalul Societatii Regale de Medicina, mierea de Manuka s-a dovedit a fi puternica impotriva a 7 tulpini diferite de Helicobacter Pylori, insa un efect similar nu a fost observat in cazul altor tipuri de miere. O explicatie a acestui fapt ar putea fi ca enzimele din stomac au dezactivat peroxidul de hidrogen din miere, dar nu si MGO din mierea de Manuka.

Miere Manuka in Tuse

Mierea este un remediu traditional pentru tuse, adesea administrat cu sau fara suc de lamaie. In urma consumului de miere, se calmeaza mucoasa gatului si scade disconfortul si iritarea. Mierea de Manuka este si mai eficienta datorita actiunii sale antimicrobiene mai mari, datorita prezentei MGO si a altor compusi bioactivi pe langa peroxidul de hidrogen gasit in alte feluri de miere.

fagure miere de manuka

Mierea Manuka in Amigdalita

Mierea de Manuka este un remediu eficient pentru amigdalita, o inflamatie dureroasa a amigdalelor care se gasesc pe ambele parti ale gatului. Tesutul limfatic care formeaza amigdalele face parte din sistemul nostru imunitar si produce celule albe din sange care lupta impotriva bacteriilor patogene si a virusilor care incearca sa intre in corp prin gura. In acest proces, amigdalele devin infectate si inflamate. Durere in gat, dificultati in inghitirea alimentelor si febra sunt simptome comune. Amigdalita este adesea tratata cu antibiotice si medicamente antiinflamatorii cum ar fi ibuprofenul.

Cu toate acestea, remedii naturale cum ar fi mierea de Manuka ar trebui sa fie incercate in loc de indepartarea chirurgicala sau tratamente antibiotice care sunt potential daunatoare. Luand o lingurita de miere de Manuka de 3-4 ori pe zi, putem reduce infectarea si inflamatia, indiferent daca este cauzata de bacterii sau virusuri. Mierea de Manuka actioneaza prin distrugerea directa a agentilor patogeni cu substantele sale antimicrobiene, precum si prin stimularea sistemului propriu de aparare al organismului.

Mierea Manuka si Sanatatea dentara

Poate fi contraintuitiv sa crezi ca ceva dulce ca mierea ar avea vreun rol in promovarea sanatatii dentare. Exista insa dovada ca mierea si propolisul de Manuka pot contribui la imbunatatirea sanatatii dentare si la combaterea placii dentare. Continutul ridicat de minerale din mierea de Manuka – calciu, fosfor si zinc, in special – ajuta la construirea dintilor puternici care rezista cariilor dentare. Inflamatia gingiilor (gingivita) si boala parodontala numita pioree care rezulta din infectia gingivala severa pot fi prevenite sau controlate prin miere de Manuka. Foloseste in mod regulat pentru a combate si respiratia urat mirositoare.

Mierea Manuka si Reducerea caderii parului

Caderea parului ar putea fi cauzata de deficienta mineralelor si a vitaminelor sau de subnutritia scalpului. Matreata rezultata din uscaciunea scalpului ar putea fi un alt motiv. Mierea de Manuka avand un continut ridicat de minerale, aminoacizi si vitaminele complexului B, poate hrani scalpul si intineri foliculii de par. Aplica miere pe scalp si freaca-l cu degetele. Spala cu un sampon usor, amestecat cu o lingurita de miere pentru a mentine hidratarea.

Mierea de Manuka in ingrijirea pielii

Mierea de Manuka este eficienta in tratarea iritatiilor pielii asociate cu acneea. Aplica mierea direct pe piele si asigura-te ca acoperi toata zona afectata. Mentine masca pe fata cel putin o ora. Indeparteaza cu apa calduta. Pentru tratarea eczemelor se recomanda folosirea mierii de Manuka astfel: o parte miere, o parte ulei de masline extravirgin presat la rece, o parte ceara de albine. Este recomandat sa aplici bandaje cu aceasta mixtura de trei ori pe zi.

Mierea de Manuka un Supliment nutritional extraordinar

Valoarea nutritiva a mierii depinde partial de continutul sau in minerale, care include cantitati diferite de calciu, fosfor, fier, zinc, cupru, sodiu, potasiu, magneziu si mangan. Continutul mineral al mierii este de obicei determinat prin testarea conductivitatii sale electrice: cu cat conductivitatea este mai mare cu atat mai mare este continutul de minerale. Mierea de Manuka, are nivelul de conductivitate de patru ori mai mare decat al mierii obisnuite, fiind foarte bogata in minerale. Datorita continutului mare de minerale si vitamine, mierea de Manuka este un excelent supliment nutritional.

Iata asadar cum, mierea de Manuka este un excelent tratament natural pentru sinuzita, gastrita, amigdalita, tuse, dureri in gat sau gingivita dar si un sprijin pentru sanatatea pielii sau a parului!

Dupa toate aceste informatii cred ca esti pregatit sa iti faci un cadou sanatos la borcan!

5 thoughts on “Mierea de Manuka – aliment-medicament unic in lume prin beneficii si proprietati!

  1. Pingback: Ai senzatia ca ramai fara par? Amla, minunea care te va ajuta! – Blogul Minunea Naturii

  2. Ioan Catcovan says:

    Buna seara. Incerc sa imi prepar remediul pentru sinuzita însă unde sunt eu (Franța) nu reusesc sa gasesc nicăieri sare de mare neiodata. Peste tot pe unde intreb se uita la mine mirați si ma întreabă dacă așa ceva chiar există. Nici cu apă distilată nu prea am noroc, ei spunând că apă demineralizată e tot una cu apa distilată. In fine, intrebarea mea este: nu cumva livrați si in străinătate? Mulțumesc

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Da, putem expedia comenzi oriunde in Europa costul variind in functie de greutate. Pentru coletele sub 2kg, pretul este de aproximativ 80 RON.

      Legat de apa distilata sau demineralizata, ea este si nu este acelasi lucru.
      Apa distilata se obtine prin distilare, astfel prin proces fiind asemanatoare cu apa de ploaie.
      Apa demineralizata este obtinuta printr-o instalatie de filtre succesive, filtre osmotice, lampa UV, fiind astfel o apa pura foarte asemanatoare cu apa distilata.

      In orice caz puteti folosi si apa demineralizata pentru prepararea solutiei salina, sau chiar si apa plata normala. Rolul acelei ape nu este altul decat de a face niste spalaturi.
      Tot din acest motiv puteti folosi si sarea iodata, oricum o ingerati in toate celalate alimente.

      Zi frumoasa!

  3. Ioan Catcovan says:

    Multumesc. Am plasat deja comanda la dvs . O aștept cu nerăbdare. Doar ca mai am o intrebare: remediul pentru sinuzita il pastram la frigider tot timpul ? Înainte de aplicarea picaturilor nazale, nu trebuie scos o perioadă la temperatura camerei? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *