O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...

7 antibiotice naturale eficiente

7 antibiotice naturale eficiente

Esti mai sanatos dupa cei iei antibiotice? DA, daca antibioticul este unul NATURAL!

Este paradoxal faptul ca poti iesi dintr-o infectie cu o imunitate mai buna decat inainte, iar asta se poate doar printr-un tratament natural

7 antibiotice naturale care se pot elibera fara prescriptie medicala!

Sezonul schimbarilor bruste de temperatura bate la usa si odata cu el, bat la usa noastra si racelile de sezon.

Vrem nu vrem, in perioada toameni, a iernii si a primaverii, prin temperaturile scazute de afara sau prin schimbarile bruste de temperatura, organismul nostru este supus unor agresiuni externe carora e nevoit sa le faca fata.

Se intampla sa mai si racim… sa mai facem infectii respiratorii… gripe si raceli

Infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, nu de bacterii! Iar vindecarea se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate gresita de tratament!

Exista insa cazuri in care, atat adultii cat si copiii, sufera in sezonul rece, de complicatii ale unor raceli, care necesita tratarea cu antibiotic, dar nu orice fel de antibiotic.

Abuzul de antibiotice si efectele lui

Din cauza abuzului de antibiotice in Uniunea Europeana mor anual peste 25.000 de persoane! Sunt persoane pentru care medicii nu mai pot face nimic din cauza rezistentei pe care germenii si bacteriile au reusit sa o dezvolte in fata antibioticelor.

Antibioticele luate fara sfatul medicului si inainte sa li se testeze rezistenta la bacterii, pot face bacteriile si mai puternice.

De la sintetizarea primului antibiotic din istoria omenirii, penicilina, obtinut in 1928 de catre Alexander Fleming, nu a trecut chiar asa de mult timp si impactul pozitiv initial s-a dovedit ca nu este unul chiar de durata!

Alexander Fleming – cel care a descoperit Penicilina

Pe masura ce medicina a progresat, cercetatorii au scos din laboratoare antibiotice mai complexe, pentru a face fata bacteriilor din ce in ce mai puternice, care capatau rezistenta la antibioticele existente.

De ce antibioticele de sinteza nu sunt cea mai buna varianta

Administrarea antibioticelor dupa ureche, se face azi mult prea usor, chiar si in cazul in care nu este nevoie de administrarea lor. Daca sunt recomandate de medical specialist, modul de administrare este de asemenea de multe ori nerespectat. Toate acestea, pot determina aparitia altor probleme:

  • prin folosirea antibioticelor de sinteza organismul este privat de posibilitatea de a se ajuta singur, de a-si exercita forta naturala de aparare
  • sistemul imunitar este perturbat in urma tratamentului cu antibiotice, deoarece acestea au o influenta negativa asupra lui, perturband digestia, flora intestinala si generand toxicitate hepatica si renala
  • favorizeaza aparitia candidei, o ciuperca aflata in aparatul digestiv, care se inmulteste atunci cand se dezechilibreaza pH-ul, lucru pe care il face tratamentul cu antibiotice.
  • provoaca alergii in randul copiilor si nu numai.
  • in timp, se dezvolta o rezistenta nedorita a microbilor fata de antibioticele folosite in mod necorespunzator, iar in cazul unei infectii ulterioare este necesara fie o doza crescuta de antibiotic, fie folosirea altui antibiotic, mai puternic.

Asadar, cand aveti de-aface cu o complicatie care necesita administrarea de antibiotic ganditi-va de doua ori inainte de a apela la antibioticele de sinteza!


ANTIBIOTICELE NATURALE:

Antibioticele naturale, pe care le gasim in natura si care au existat tot timpul acolo sunt o solutie excelenta in asemenea situatii.

Bacteriile nu dezvolta rezistenta la antibiotice naturale!

Antibioticele naturale reprezinta remediul prin care se evita dezvoltarea rezistentei bacteriilor la antibiotice, fara reactii adverse. Exista multe substante naturale extrem de eficiente, cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, acestea fiind capabile sa protejeze organismul uman in conditii de siguranta si care au reale efecte de vindecare.

Fitocomplexul care se regaseste in plantele medicinale perminte administrarea unui fitopreparat in locul a 2 sau 3 produse alopate pentru a obtine aceleasi efecte pe cale naturala.

Pe langa eficienta antibioticelor naturale mai ai cateva avantaje:

  • nu mai trebuie sa-ti faci griji ce fel de germen e, daca e virus sau bacterie,
  • nu trebuie sa-ti faci griji asupra efectelor secundare, aceste sunt inexistente
  • nu iti perturba flora intestinala saprofita si nu creeaza tulburari de tranzit intestinal
  • iti stimuleaza imunitatea generala, facundu-te mai rezistent(a) pe viitor
  • bacteriile nu dezvolta rezistenta, astfel ca un antibiotic natural care te-a ajutat acum, te va ajuta cu siguranta si data viitoare

Iata cateva dintre cele mai puternice antibiotice naturale si efectele lor:

1. Usturoiul – antibiotic natural stravechi

Usturoiul este folosit in toata lumea de mii de ani ca antibiotic natural si imunostimulator. Usturoiul trateaza eficient o multitudine de afectiuni, de la o simpla otita pana la pneumonie, stafilococul auriu, helicobacter pylori sau raceali si gripe. Studiile moderne au confirmat puterile imunostimulatoare, antioxidante si antibacteriene ale usturoiului. Ingredientul activ din acest antibiotic natural, alicina, distruge o varietate larga de virusuri, ciuperci si bacterii.

2. Echinacea – si rolul antibiotic

Echinacea este o planta medicinala din ce in ce mai populara, folosita de sute de ani pentru intarirea sistemului imunitar si impotriva unor varietati de infectii. In mod traditional, echinacea era aplicata pe ranile deschise, in cazul difteriei, a leziunilor cauzate de sifilis sau a altor tipuri de infectii. Desi in prezent este mai populara ca remediu impotriva racelii si gripei, echinaceea are si abilitatea de a distruge unele dintre cele mai puternice bacterii, precum stafilococul auriu.

3. Mierea de Manuka – antibioticul din Australia

Mierea de Manuka este un antibiotic natural foarte eficient in tratarea unei game variate de agenti patogeni. Spre surprinderea cercetatorilor, bacteriile nu dezvoltau rezistenta la acest tratament dulce. Mierea de Manuka este produsa doar in Australia si Noua Zeelanda de catre albine din arborele de Manuka.

4. Propolisul  – cel mai eficient antibiotic natural

Propolisul este recomandat pentru prevenirea si tratarea infectiilor. Propolisul are peste 70 de proprietati farmacologice dovedite, are sute de indicatii si a fost folosit in scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. Ca si antibiotic natural, propolisul trateaza infectiile cailor respiratorii superioare, diverse afectiuni ale aparatului digestiv, parazitoze intestinale, diverse infectii, afectiuni ale cavitatii bucale si farinigelui, afectiuni ale pielii, artrite, artroze;

5. Uleiul de oregano – unul dintre cele mai puternice antibiotice, antivirale si antifungice

Uleiul de Oregano are efecte antioxidante, antiseptice, antivirale, antifungice, antiinflamatoare si antiparazitare. Exista peste 40 de specii diferite de oregano, dar cel mai eficient pentru efectul terapeutic de antibiotic este uleiul obtinut din oregano salbatic. Uleiul de oregano este benefic pentru tratarea infectiilo sinusurilor si ale tractului respirator superior dar si pentru infectii dermatologice sau ale unghiilor.

6. Ghimbirul  – regleaza digestia, stimuleaza imunitatea

Ghimbitrul are acei compusi numiti gingeroli, care s-au dovedit eficienti impotriva unor agenti patogeni gram-negativi, precum si impotriva unui numar de agenti patogeni din cavitatea bucala. Ghimbirul poate ucide celulele canceroase, reduce inflamatia creierului si amelioreaza sau vindeca problemele intestinale, cum ar fi ulcerul, colita sau refluxul gastric. Ghimbirul are, de asemenea, influenta anticrampe si reduce sau inlatura diareea, fiind considerate o planta antigreata, ajutand si la prevenirea senzatiei de voma.

7. Argintul coloidal  – antibiotic natural utilizat de secole

Argintul coloidal este deasemenea un antiobiotic natural recunoscut de sute de ani. Actiunea argintului cloidal este specifica pe anumite structuri celulare. Fiecare celula care nu are un perete celular rezistent din punct de vedere chimic va fi afectata de actiunea argintului, inclusiv bacteriile sau chiar alte organisme care nu au pereti celulari, cum sunt de exemplu, virusurile extracelulare. Argintul coloidal poate fi utilizat atat pe cale interna, cat si pe cale externa. Pentru a se imbunatati absorbtia argintului coloidal se recomanda sa se mentina cateva minute in gura inainte de a-l inghiti si este recomandat sa se administreze pe stomacul gol. Pentru uz extern, argintul coloidal, poate fi aplicat pe arsuri si taieturi ca atare sau sub forma de gel. Pe langa faptul ca durerea cauzata de acestea dispare aproape imediat dupa aplicare, argintul coloidal grabeste procesul de vindecare si ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor, fara a ramane urme.

Concluzii

Concluzia cea mai importanta si relevanta este ca: tratand infectiile, gripele si racelile cu antibiotice naturale vei iesi cu o imunitate mai puternica si un organism intarit, nu cu efecte secundare si cu un organism slabit.

Iata asadar, cum natura ne pune la dispozitie tot ce avem nevoie pentru o viata sanatoasa si echilibrata!


Dar tine cont ca acest articol este unul informativ, el nu inlocuieste consultul medical si nici nu promoveaza ideea ca antibioticele naturale pot fi utilizat in orice situatie.


Surse:

– https://www.medicalnewstoday.com/articles/321108
– https://www.healthline.com/health/natural-antibiotics
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19291695/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6366484/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36139978/

41 thoughts on “7 antibiotice naturale eficiente

  1. Pingback: Te-a pacalit virusul racelii? Afla cum sa-l pacalesti si tu pe el! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Infectiile urinare te supara prea des? Scapa de ele in mod natural! – Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Mierea de Manuka – aliment-medicament unic in lume prin beneficii si proprietati! – Blogul Minunea Naturii

  4. David Janeta says:

    Buna ziua
    Am o problema cu laringele …..mă sufoc,nu pot înghiții saliva ,am dureri in jurul gatului,etc….am fost lu at antibiotice din farmacie la prescripția medicului dar mi au făcut rău……aș dorii un antibiotic natural
    Mulțumesc.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, depinde de stadiul diverticulozei. Daca este vorba despre o forma usoara, necomplicata, se recomanda probiotice, antibiotice naturale (capsule cu ulei de oregano, Argint coloidal, etc). Ca masuri igieno-dietetice, pentru a evita apariţia diverticulozei, dar si pentru tratarea formelor usoare:
      – Aport de fibre alimentare care trebuie mărit gradual (fructe, legume, fructe cu coajă, semințe, pâine integrală, cereale integrale, leguminoase)
      – Se vor exclude cerealele rafinate, carnea grasa
      – Hidratare suficienta
      – Mancarea trebuie suficient mestecata
      – Miscare zilnica

  5. Negrila Claudia says:

    Buna ziua! Am febră 38 cu frisoane și dureri de cap,stare de moleșeală .
    Acum câteva zile am avut o mâncărime mai neplăcută in zona anusului ,chiar și în interior.
    Acum,nu mai am acele mâncărimi ,dar,simt un disconfort la urinat
    Părerea mea este că am ecoli,am mai avut în urma cu doi ani.
    Ce îmi recomandați?
    Am luat paracetamol ,algocalmin
    Aștept răspuns,mulțumesc!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua! Nu putem oferi recomandari de tratamente prin comentarii pe blog pentru ca nu cunoastem tabloul general si nici istoricul dvs. Ceea ce puteti face pana cand ajungeti la un medic este sa va sustineti imunitate cu:
      Vitamina C – va recomandam Ester C pentru absorbtia crescuta si pentru faptul ca e nonacida – 3×1-2cp/zi
      Propolis – antibiotic universal, doar ca va recomandam doze ceva mai mari – 3x5ml/zi, administrat cu miere sau pe o bucata de paine
      System well – un reglator general al imunitatii – 3x2cps/zi

  6. Auraru Ana Maria says:

    Buna seara ,am un bebe de 3luni și are infectie urinară ….pot sa ii administrez siropul de la Fares mami și bebe pentru aceasta problema ?Este eficient in tratarea infectie urinare?Si dacă da trebuie dat împreuna cu protecție pentru stomac sau nu afectează flora

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, medicul a pus diagnosticul de infectie urinara? Care sunt manifestarile? 

      Siropul Biosept Bebe este intr-adevar util in infectiile de la nivel digestiv, respirator si urinar. Nu este nevoie de protectie pentru stomac, insa este necesar sa se asocieze un probiotic. In cazul in care exista certitudinea unei infectii de tip urinar, va recomand schema de tratament de mai jos. Va sugerez sa pastrati constant legatura cu medicul pediatru, si daca observati ca starea celui mic nu evolueaza in mai bine sa va adresati medicului sau serviiciilor de urgenta.

      Biosept bebe sirop: 3mL (sau 0.5mL/kg corp) de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de a manca

      Jarro Dophilus Infant: 10 picaturi/zi, in timpul mesei

  7. Rodica says:

    Bună seara,am un băiețel clasa 0,împlinește 7ani in mai,problema e ca raceste ff des,o săptămână maxim 2la scoala,1acasa…ultima data a racit pe 24martie,acum iar.tura trecuta I am dat eficef plus antitermice,acum nu I mai dau antibiotic dar face febra cam la 5 6ore,mi e groaza ca I dau atâtea nurofen,panadol….I am început isoprinosine 2pe zi și seara o pastiluta loroblis.Ce ma sfătuiți sa I dau ca și antibiotic sa I treacă și pt imunitate,nimic parca nu funcționează.Multumesc

  8. LUMINITA says:

    Buna ziua, va scriu din Madrid pentru ca nu se mai poate altfel. Ma lupt cu infectie urinara de 19 ani, Imi ies diferite bacterii de la echiicoli pana la proteus.Am facut si vaccin de doua ori degeaba, sunt unele antibiotice care nu mai dau nici un rezultat sunt rezistente. Va rog daca se poate ceva natural care sa ma poata ajuta ! VA MULTUMESC FRUMOS !

  9. Maria says:

    Buna ziua ! In urma administrării unor antiinflamataore, am ramas cu arsuri stomacale. Nu prea pot sa iau mai nimic, deoarece nu cedeaza. Am tot luat pansament de stomac, dar nu isi face efectul. E posibil sa fie o infectie. Am făcut analizele Hp, dar au iesit negativ. Ce imi recomandati? Multumesc.

  10. Elena says:

    Bună seara va rog frumos asi dori un numar de telefon sa va spun problema care o am si sa imi recomandati un tratament naturist va rog frumos

  11. Bibi says:

    Bună ziua! Am o infecție la măsea și nu pot loa antibiotic și antiinflamatoare deoarece ce sunt alergica. Ma doare toată partea dreapta și îmi curge cred puroi pe nas. Ce îmi recomandați? Mulțumesc și o zi frumoasa!

  12. Ghiță Steliana says:

    Am o infecție urinara ,a esit o bacterie în urina, un sfat va rog. Analize am făcut a iesit Microorgsnism Escherichia coli.

  13. Adriana says:

    Buna ziua am un miros de urina atat din corp cat si din respiratie ce imi recomandati sa iau.am consultat medici si imi spune ca de la stomac trebuie sa schimb flora intestinala.ce parere aveti.

  14. Hutanu Rodica says:

    Bună ziua.Am o infectie intestinala f avansata.Va rog mult dacă puteți sa-mi recomandați,un antibiotic natural.Iau ulei de oregano și propolis însă nu cedează,va rog mult sa-mi spuneți ce as mai putea adaugă.Multumesc frumos.Sanatate va doresc

  15. Teo says:

    Buna ziua! Pentru Stretococ agalacticae (de grup B) sunt remedii naturale? Mentionez ca iese periodic la analiza de secretie vaginala.

  16. Eustatiu Adriana says:

    Buna ziua. Pentru faringo amigdalita ce antibiotic natural si/ sau un antiinflamator, imi puteti recomanda. Multumesc

  17. Lavinia says:

    Cand racesc am o tuse seaca, iritanta, iar de cateva ori pe zi ma ia tusa 1-2 minute fara oprire, pana nu se rupe din piept flegma si reusesc sa o elimin..ce as putea lua, va rog..am incercat siropuri de la farmacie pe baza de plante, dar tot nu cedeaza tusea..multumesc!!

  18. Corneliu says:

    Este recomandata tintura de propolis(cu alcool) pentru cresterea imunitatii? Se poate lua periodic sau numai in caz de afectiuni? Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *