O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

3 soluții pentru a reduce pofta de mâncare (Legitatea #444)

3 soluții pentru a reduce pofta de mâncare (Legitatea #444)

Trăim și noi dar ne spun și foarte mulți pacienți că cele mai mari probleme cu pofta de mâncare apar de la faptul că nu își organizează suficient de bine mesele. Iar atunci când foamea este mare, capacitatea de decizie este mică.

De aceea iată 3 soluții practice pentru a reduce pofta de mâncare:

  1. Dacă foamea este mare, până îți pregătești masa, mănâncă câteva migdale (maxim 10) sau jumătăți de nucă (maxim 4) – acestea mâncate cu 20 de minute înainte de masă vor crește secreția de colecistokinina, care va suprima foamea și poftele la următoarea masă. Colecistokinina (CCK) este sintetizată de celule ale epiteliului mucoasei intestinului subțire și secretată în duoden. Aceasta stimulează secreția de enzime pancreatice și bilă. CCK acționează și ca un supresor al foamei. CCK ajută la reglarea senzației de sațietate prin transmiterea semnalelor de plenitudine creierului. Aceasta este o parte importantă a feedback-ului care controlează consumul alimentar și ajută la menținerea greutății corporale.
  2. Începe fiecare masă cu o salată de crudități bogată în fibre – aceasta va crește senzația de sațietate, va aplatiza curba glicemică și te va face să mănânci mai puține calorii per total
  3. Nu mânca dulciuri și patiserie între mese sau la începutul lor – acestea fac opusul recomandării anterioare: vor crește glicemia, vor crește insulina, vor stimula depunerea de țesut adipos, te vor face să mănânci mai mult, vor accentua senzația de foame și vor stoarce organismul de energie – de aceea este bine să le eviți

Deși par lucruri banale, crede-ne că funcționează, dar nu dacă le practici o singură zi, ci este nevoie de consecvență pentru a reeduca gusturile și obiceiurile.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *