O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Mâncarea lichidă este benefică pentru stomac? (Legitatea #292)

Mâncarea lichidă este benefică pentru stomac? (Legitatea #292)

Cu siguranță ai auzit de diverse cure de detoxifiere pe bază de sucuri lichide.

Probabil că ai mai auzit și de faptul că după un post negru, este bine să începi cu alimente lichide, nu direct cu alimente solide.

Dar ce îi place cu adevărat stomacului!

Atunci când consumăm doar alimente lichide, sucul gastric este secretat în cantități mici sau chiar deloc. Practic stomacul ia o pauză și asistă pasiv la absorbția alimentelor.

În mod normal, digestia alimentelor care conțin carbohidrați, adică aproape orice supă sau suc, ar trebui să înceapă în gură, în timp ce mestecați, când se eliberează saliva, care conține enzima care descompune carbohidrații, numită amilaza. Dar pentru alimente lichide saliva nu este secretată, decât în cantități mici.

Lichidul, trecând prin gură și stomac cu viteză mare, se absoarbe repede din stomac și intestine și este apoi procesată de ficat.

Deși ar putea părea extraordinar și ar putea părea că nu mai avem nevoie de dinți și de masticație (cei care țin cure cu sucuri mai multe zile pot confirma), de fapt nu putem consuma doar hrană lichidă.

O dată pentru că nu este suficient de consistentă și nu conține toți nutrienții necesare, iar apoi pentru că poate duce în timp la dezechilibre și disfuncții.

Am primit dinți și avem maxilare pentru masticație cu un scop, pentru a mesteca mâncarea sporindu-i astfel absorbția și metabolizarea.

Deși stomacului îi place hrana lichidă, este la fel ca și un obez care îi place să stea pe canapea! Îi place dar nu îi este benefic pe termen lung!

A ne odihni pe canapea/a consuma doar hrană lichidă, este benefic pentru fiecare dintre noi o perioadă scurtă de timp (în general până în 10 zile), dar pe termen lung avem nevoie să ne punem mușchii la treabă, fie că este vorba de cei abdominali, fesieri sau ai maxilarului și stomacului.

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre doza zilnică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *