O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lucruri complicate, făcute să pară simple (Legitatea #457)

Lucruri complicate, făcute să pară simple (Legitatea #457)

Credem că principala abilitate a unui maestru este să facă lucrurile complicate să pară simple.

În niciun caz nu vrem să ne autodefinim drept maeștrii, mai avem mult până acolo. Dar ne dorim să transformăm complexitatea organismului uman, multitudinea de concepte și informații care există, în lucruri simplu de înțeles și de implementat pentru tine.

Ne dorim să ajungi să previi bolile grave printr-un mix între informații, înțelegere, conștientizare și analize simple și pe care să le poți pune cu ușurință în practică.

Unele concepte sunt mai abstracte, cum a fost chiar legitatea anterioară, altele sunt mai concrete, precum analiza indicelui HOMA care poate prevesti diabetul cu câțiva ani înainte, chiar dacă ai glicemia (încă) normală.

Deși avem, probabil, cel mai complex mecanism din univers înglobat în organismul nostru, principiile de funcționare rămân simple, doar noi și societatea le complicăm.

Nu e nevoie de „rețete” miraculoase pentru a vindeca o anumită boală, ci doar de obiceiuri simple și sănătoase aplicate consecvent și perseverent.

La fel cum nu excluderea unor alimente este cea mai bună soluție, ci transformarea lor! …creierul percepe mai bine asta! Adică:

  • nu eliminăm pâinea, ci o înlocuim cu una integrală, făcută cu maia și o mâncăm mai rar
  • nu eliminăm uleiul, ci îl folosim mai rar, mai puțin și alegem unul bogat în omega 3
  • nu eliminăm complet zahărul, ci ne folosim de fructe și îndulcitori naturali în doze moderate pentru a suplini pofta de dulce
  • nu eliminăm complet carnea, ci ținem mai multe zile de post
  • nu ținem cure de slăbire drastice, ci mai degrabă ne folosim de puterea postului intermitent împreună cu principii de alimentație sănătoasă
  • etc.

Noi petrecem multe ore săptămână de săptămână pentru a ne documenta și scrie legități relevante și cu impact pentru tine! …și astfel sperăm să facem lucrurile complicate să pară simple!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *