O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #27: Acid înseamnă boală, alcalin înseamnă sănătate!

Legitatea #27: Acid înseamnă boală, alcalin înseamnă sănătate!

Indiferent că vrei să slăbești, să fii mai sănătos, să previi o boală sau să te vindeci de ea, indiferent ce mănânci sau bei, totul are legătură cu alcalinitatea organismului. 

Un organism sănătos este un organism ușor alcalin cu un pH al sângelui de 7.3-7.4 (mai exact 7.365). Orice deviație de la acest pH înseamnă boală.

Ca să înțelegi sensibilitatea pH-ului, o persoană cu pH 7,1 este în comă, iar sub 7,0 este practic incompatibil cu viața.

În legătură cu legitatea anterioară, când pH scade și se apropie de 7,3 sau mai jos, corpul produse colesterol pentru a proteja vasele de sânge!

Pentru o sănătate optimă e nevoie să ai un aport cât mai mare de alimente alcaline și un aport cât mai mic de alimente acide!

Ar fi greu să le enumerăm pe toate așadar e mai explicită imaginea de mai jos. Ca idee generală, tot ceea ce este crud și proaspăt este alcalin, deci benefic și tot ceea ce este procesat și aditivat este acid și ar trebui să fie consumat în cantități cât mai mici sau complet evitat.

 

Prin reacțiile metabolice firești ale organismului nostru, oricum se produce aciditate care ar trebui să fie neutralizată în mod normal de către alimentația bazată pe crudități, așa cum am fost construiți să consumăm.

Când corpul nu mai poate menține echilibrul acid-alcalin din organism doar cu ajutorul alimentației, el apelează la rezerva de minerale alcaline ale organismului: calciu (din oase) și magneziu.

De aceea osteoporoza este o boală extrem de frecventă astăzi, pentru că majoritatea populației are rezervele de calciu epuizate. 

Când nici mineralele alcaline nu mai pot compensa aciditatea, atunci apare boala. Obezitatea, hipertensiunea, diabetul, cancerul și în general toate bolile moderne sunt efecte ale acidității excesive din organism!

Ce poți face ca să-ti alcalnizezi organismul:

  • mănâncă o salată de crudități la fiecare masă (legitatea #10), ea, vine cu un aport semnificativ de alcalinitate și astfel va ajuta sănătatea ta!
  • consumă apă alcalină
  • ia suplimente alcalinizante bogate in clorofilă (spirulină, chlorela, orz verde, iarba de grau, lucerna-alfalfa etc.)
  • evită tot ce este acid (vezi imaginea)

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

PS. În legitatea de mâine îți dezvăluim cum să transformi o banală salată în ceva foarte delicios dar și foarte hrănitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *