O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #150: Cea mai bună metodă de detoxifiere este să nu mai consumi lucruri toxice!

Legitatea #150: Cea mai bună metodă de detoxifiere este să nu mai consumi lucruri toxice!

Primim foarte des solicitarea de a recomanda produse pentru detoxifiere. Fie pentru că oamenii vor să slăbească, fie pentru că au conștientizat faptul că organismul lor are nevoie de asta.

Lumea citește recenzii pe internet sau cărți despre persoane care au ținut cure de detoxifiere cu sucuri sau doar cu apă și li se pare o cale facilă, cu un efort pe un termen limitat, ca mai apoi să poată reveni la vechile obiceiuri.

Nu spun că postul negru sau anumite cure de detoxifiere nu sunt benefice, ci faptul că nu e bine să ne bazăm doar pe ele și că este mult mai important ceea ce facem zi de zi.

O alimentație sănătoasă zi de zi ajută corpul să se auto-regleze si auto-detoxifice.

Ficatul și rinichii noștri, principalele organe de detoxifiere, funționează atât de perfect (pleonasm intenționat) încât reușesc să ne mențină parametri sănătății în limite normale ani de zile, indiferent de câte „prostii” ingerăm.

Gândește-te că sunt persoane care fumează, beau doar cola, manâncă doar fast-food și cu toate astea par perfect sănătoase ani de zile. Desigur, după aceea ne putem mira cum de a făcut un accident vascular, un infarct sau o altă boală gravă la vârstă încă tânără. Mai are și moștenirea genetică un rol și răspundem fiecare diferit la factori de mediu…

Dar esența este alta, sănătatea ta este în mâinile tale și eforturi mici, zi de zi, te pot duce către o sănătate optimă pe termen lung:

  • eliminarea aditivilor, coloranților și potențiatorilor de arome din alimentație
  • consumul de alimente naturale și integrale
  • consum suficient de apă în fiecare zi
  • efort fizic moderat
  • reunțarea la vicii
  • minim 12 ore în fiecare zi în care nu mănânci nimic

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *