O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #132: Nu putem privi în perspectivă decât în retrospectivă!

Legitatea #132: Nu putem privi în perspectivă decât în retrospectivă!

Deși am vrea, de fapt nu putem privi în perspectivă decât în retrospectivă!

Creierul nostru, deși este un mecanism extrem de avansat de calcul, nu poate prezice viitorul și nu poate anticipa cu adevărat tot ceea ce ni se poate întâmpla. El poate doar face niște calcule pe baza experiențelor sale din trecut care pot crea o falsă impresie despre viitor. 

Ceea ce nu știi, este că subconștientul tău are o pondere mai mare decât ai putea avea impresia în aceste calcule. Deși ai o viață activă și totul poate părea perfect iar corpul îți este menținut într-un oarecare echilibru de mecanismele de homeostazie, el poate „pica” într-o clipă și totul se poate spulbera.

Persoanele care fac infarct, accident vascular cerebral sau alte afecțiuni care pot duce la o moarte subită nu le pot anticipa cu un timp înainte.

Nici cancerul, nici diabetul și nici alte boli nu pot fi anticipate de creierul nostru, deși un stil de viață dezorganizat, sedentarismul, stresul și mâncatul haotic duc cu siguranță în această direcție.

5 persoane cu același stil de viață se pot îmbolnăvi de 5 boli diferite, deoarece „supapa” care se defectează poate fi mereu diferită.

Așadar, așa cum spuneam și în legitatea #108, nu te baza pe instinctele tale și nu fi prea optimist! Creierul tău nu poate privi în perspectivă, doar în retrospectivă!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine despre cine poți da vina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *