O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Educația dintr-o altă perspectivă (Legitatea #500)

Educația dintr-o altă perspectivă (Legitatea #500)

Pentru copii sau pentru adulți, educație nu înseamnă ceea ce suntem tentați să credem. Avem tendința să spunem despre un copil că este educat și cuminte dacă „stă unde îl pui”.

Ori educația adevărată nu înseamnă „stai aici”, ci înseamnă expunere la diferite situații provocatoare care ne scot, pe noi sau pe copii din zona de confort și ne determină să găsim soluții sau să ne creeze experiențe diverse.

Am putea să luăm exemplu, cunoscut de toți dintre noi, al lui Iisus Hristos, care prin CHENOZĂ, care înseamnă GOLIRE, s-a golit întâi de condiția divină pentru a putea deveni om. A uitat cine era, ca să învețe să fie om.

Transpunând asta în sănătate, primul pas spre educație este golirea sau renunțarea la tot ceea ce știm și credeam despre alimentație și stil de viață. Înseamnă nu să alergăm după o dietă minune, ci să începem cu a face curățenie în cămară, frigider, în sertar și în ceea ce mâncăm zi de zi.

Înseamnă să începem prin a ne curăța și detoxifica organismul, dar nu prin diete sau metode drastice, ci prin sport, prin a bea apă suficientă și prin a avea o alimentație sănătoasă, bazată pe vegetale.

La fel cum nu înseamnă să rămâi ancorat în principiile care ți-au adus kilograme în plus și boală, ci să te golești de ele și să încerci alte lucruri noi și demonstrate de știința și cercetărilor ultimilor ani.

Să nu mai avem impresia că avem stilul de viață al bunicilor și străbunicilor noștri” sau că avem „o alimentație tradițională” pentru că diferențele sunt mult prea mari. Trebuie să ne golim de ele și să reînvățăm să ne alimentăm.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *