O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

E posibil ca anticonceptionalele să „pună o cărămidă” la declanșarea bolilor autoimune? (Legitatea #213)

E posibil ca anticonceptionalele să „pună o cărămidă” la declanșarea bolilor autoimune? (Legitatea #213)

În ultima perioadă există o incidență tot mai mare a bolilor autoimune, precum: tiroidă Hashimoto, boala Graves, poliartrită reumatoidă, boală Chron, Psoriazis, scleroză multiplă, lupus eritematos, etc.

Sunt tot mai multe voci din domeniul sănătății care afirmă că folosirea pilulelor contraceptive pe termen lung produc schimbări la nivelul microbiomului intestinal. 

Iar de la microbiomul dereglat mai există un singur pas până la boala autoimună. Un scaun anormal sau neregulat ar fi bine să te pună pe gânduri. 

În același timp incidența bolilor autoimune este mai crescută în rândul femeilor decât a bărbaților.

Hormonii sunt substanțe care în cantități extrem de mici pot avea efecte foarte mari în organism, deopotrivă benefice sau dăunătoare.

Așadar, ține cont de aceste rânduri!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre legătura dintre chelie și prostată!

One thought on “E posibil ca anticonceptionalele să „pună o cărămidă” la declanșarea bolilor autoimune? (Legitatea #213)

  1. Ana Maria says:

    Bună seara. Din 2008 pana în 2011 am folosit contraceptive Laurina. În 2013 le am reluat pana când menstruația a încetat. Precizez ca în 2013 aveam 26 de ani. Medicul ginecolog mi a recomandat sa nu mai folosesc astfel de contraceptive. Din momentul întreruperii definitive am constatat plăgi la nivelul scalpului și ulterior apariții psoriazis în diferite locuri pe corp. De atunci a început calvarul. Prin urmare, tind sa cred ca aceste contraceptive mi au declanșat boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *