O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

De pe o zi pe alta (Legitatea #381)

De pe o zi pe alta (Legitatea #381)

În lumea în care ai acces aproape instantaneu la tot ceea ce îți dorești, curierul livrându-ți doleanța în 30 de minute, este destul de greu să avem răbdare.

La fel cum curierul livrează  mâncarea, cum Google oferă răspuns într-o secundă și cum primești recunoaștere pe social media instantaneu avem impresia că și în sănătate ne putem vindeca de pe o zi pe alta.

De multe ori însă este nevoie de luni sau ani pentru ca organismul să se echilibreze.

De exemplu poți regresa un început de hipertensiune în 3 luni, dacă îți schimbi radical stilul de viață. Sau poți regla glicemia în câteva săptămâni, dar nu mai ai voie să revii la vechiile obiceiuri.

Sau poți ajuta tiroida să funcționeze din nou normal, dar, de exemplu, pentru ca secreția de anticorpi IgG (antitiroidieni) să înceteze, este nevoie ca antigenul (declanșantorul) să dispară. Este nevoie de minim 9-12 luni de lipsa a antigenului pentru ca anticorpi anti-TPO sa nu se mai producă, iar mecanismul este următorul:

1. Tiroida să nu mai genereze TPO (tiroidperoxidaza)

2. Celulele tiroidiene să nu mai fie distruse și să se dovedească capabile să se regenereze

3. Să nu exista substanțe care imita TPO: secreții glandulare, gluten, infecții, inflamații sau alți factori declanșatori)

4. Sistemul imunitar să fie echilibrat

Tocmai pentru că dezechilibrele hormonale sunt date de substanțe prezente în cantități infime în organism, sunt atât de greu de reglat. De aceea durează mult și consecvența și perseverența noastră sunt puse din greu la încercare.

Astfel, deși de multe ori vindecare nu intervine de pe o zi pe alta, frumusețea este că vedem alte beneficii în timp relativ scurt: ne simțim mult mai bine, avem mai multă energie, dormim mai bine, etc.

Ai răbdare cu tine și ai încredere în proces, corpul tău știe cu exactitate ce face!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *