O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cea mai simplă metodă de alcanizare a organismului (Legitatea #332)

Cea mai simplă metodă de alcanizare a organismului (Legitatea #332)

Probabil că ai auzit despre alcalinizarea organismului. S-au scris mai multe cărți și mulți experți vorbesc despre faptul că perturbarea echilibrului pH-ului organismului uman este de fapt și cauza și consecința mai multor afecțiuni grave.

Astfel, pentru cei care doresc să fie sănătoși, alcalinizarea organismului ajunge să fie un deziderat absolut necesar.

Apa alcalină, alimentele bogate in clorofilă, rădăcinoasele sunt recunoscute ca alimente cu efect alcalinizant.

Dar te-ai gândit vreodată că ceea ce faci involuntar poate fi de fapt cel mai benefic pentru organismul tău?

Am discutat în legitatea #8 despre respirația abdominală și despre importanța ei!

Dar respirația abdominală mai are un rol extrem de important: o cantitate suficient de mare de oxigen care ajunge în corpul tău, ajunge să alcalinizeze organismul și va regla mai multe procese metabolice eliminând resturi metabolice care stagnează la nivel celular.

Tot ceea ce ai nevoie să faci este să stai întins pe pat sau pe canapea și să faci 40, 50 de respirații profunde. Adică să inspiri aer cât de mult poți și să expiri la fel de mult. 

La fel ca valurile mării care ajung foarte mult pe țărm și apoi se retrage foarte mult în larg.

Este posibil ca pe la respirația 30 să simți niște senzații ciudate, cum ar fi o ușoară tulburare sau amețeală și furnicături prin corp.

Nu te îngrijora te afli în siguranță, este absolut normal! Practic dioxidul de carbon iese din celule și îi ia loc oxigenul! Practic, este ca și cum te-ai încărca cu un curent electric precum o baterie.

Pe lângă efectele benefice și alcalinizante asupra întregului organism se mai întâmplă un fenomen interesant: acest proces de respirație profunde influențează glanda pineală sau epifiza cerebrală cunoscută încă din scrierile antice drept cel de al treilea ochi sau locul sufletului. Astfel este posibil să vezi lucrurile prin „alți ochi” și să iei decizii mai bune!

Așadar ceva atât de simplu precum statul pe canapea și respirația profundă poate aduce o contribuție semnificativă la alcalinizarea și bunăstarea organismului!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

5 thoughts on “Cea mai simplă metodă de alcanizare a organismului (Legitatea #332)

  1. Puf says:

    Buna ziua! Pentru ca am o senzatie de bine si oarecum de usurare dupa ce fac aceste exercitii de respiratie, as dori sa va intreb daca este indicat sa fie facute de mai multe ori pe zi.
    Va multumesc!
    Puf

  2. Pingback: Sângele nostru seamănă cu sângele plantelor! Asemănarea dintre hemoglobină și clorofilă. (Legitatea #165: ) - minuneanaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *