O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

3 legume si o minune

Daca toamna se numara recolta, te-ai gandit sa dai o fuga la piata pentru un cos de legume proaspat culese din gradina?

 

Combinatia de cel putin trei legume in culori diferite, peste care adaugi frunze verzi tocate si samburi maruntiti, zeama de lamaie si ulei de in presat la rece, reprezinta o doza importanta de enzime, vitamine, minerale si energie pentru intreaga zi!

 

Incepe fiecare masa cu o salata de cruditati si vei constata multiple beneficii pentru sanatate:

  • digestia va functiona mai bine
  • nu vei mai fi balonat(a)
  • nu vei mai avea stari de somnolenta dupa masa
  • vei evita leucocitoza postprandiala (cresterea numarului de leucocite datorita ingerarii de mancare preparata termic – proces fiziologic dar care solicita organismul in mod inutil)

Leucocitoza postprandiala este un fenomen putin discutat caruia nu i se acorda atentia meritata. Daca se ingera alimente preparate termic, numarul de leucocite poate creste pana la 20.000/µL. Acest fenomen revine la normal dupa ce bolul alimentar paraseste stomacul.

Corpul reactioneaza in fata alimentelor preparate termic, precum in fata unui corp strain, considerand mancarea ca fiind o posibila amenintare.

Studiile arata ca daca se ingera intai alimente crude, nepreparate termic, leucocitoza nu apare si numarul de leucocite ramane constant. Apoi poti continua masa cu partea nepreparata termic si nr de leucocite nu se modifica.

Efortul organismului, consumul inutil de resurse si potentialele efecte ale leucocitozei, pot fi evitate daca iti incepi fiecare masa cu o salata de cruditati!

 

Profita de ultimele zile de toamna si de ultimele legume autentice!        

Te imbratisam cu pofta de sanatate si vitalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *