O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sportul este inamicul oboselii (Legitatea #429)

Sportul este inamicul oboselii (Legitatea #429)

Deși pare că te obosește, de fapt sportul îți dă energie!

Când cercetătorii de la Universitatea din Georgia au analizat 70 de studii controlate asupra exercițiilor fizice, 90% dintre ele au demonstrat o legătură clară între exerciţiile fizice regulate şi oboseala redusă. 

Și cu adevărat s-a dovedit că exercițile fizice sunt un luptător constant împotriva oboselii: la majoritatea subiecților, exercițiile fizice aveau un efect de energizare mai puternic chiar decât stimulenții folosiţi (cafea, energizante, etc.).

Deci evită băuturile energizante și în schimb fă sport.

Dar secretul este să crești treptat intensitatea și durata, nu fă din prima pe eroul sau eroina pentru că atunci vei simți doar oboseală, nu energizare. Fii atent(ă) la alegerea antrenamentului și variază-l sau crește provocarea treptat, când simți tu că este posibil. 

Dacă ai alergat, crește-ți viteza pentru câteva secunde. Dacă ai petrecut majoritatea timpului fắcând flotări și fandări, treci la burpee-uri și sărituri. 

Dacă ridici mereu ştacheta, vei continua să vezi îmbunătățiri și organismul se va simți din ce în ce mai energic.

Prin stabilirea de provocări mici, regulate, poți să ajungi dincolo de ceea ce credeai că e posibil: fie că e vorba să crești la un 8 în intensitate astăzi, spre deosebire de nivelul de 7 de ieri sau să atingi 12.000 de pași pe un pedometru astăzi, în loc de cei 11.678 de ieri sau să nu mănânci după ora 20:30 diseară, în loc de ora 21:00.

Dar orice variantă ai alege, găsește una care îți face plăcere și te poți ține de ea cu regularitate. Asta îți va oferi energia și vitalitatea de care se vorbește în metastudiul Universității din Georgia.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *