O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Speriați de …mai nimic? (Legitatea #494)

Speriați de …mai nimic? (Legitatea #494)
… se face că oamenii se tem că-i prinde o răceală dar nu se tem de boli grave atunci când mănâncă chipsuri, alimente semipreparate sau produse Fast-Food pline de pesticide, toxine, chimicale dăunătoare şi agenţi cancerigeni…
Cum se face că s-a făcut o întreagă psihoză împotriva untului sau a grăsimii de porc, în schimb toată lumea mănâncă ulei de floarea soarelui sau margarină, care sunt mult mai dăunătoare…
Cum se face că ne plângem că fructele sau legumele sunt stropite, dar bem sucuri din comerț fără nici o remușcare…
Cum se face că nu ieșim azi la plimbare, că poarte e mai frig și poate ne prinde o gripă, dar stăm la televizor și înfulecăm de toate, fără să ne fie frică că ne îmbolnăvim de diabet, sindrom metabolic sau chiar cancer!
Acum… procesul este explicabil din punct de vedere fiziologic, deoarece creierul ne-a ajutat timp de mii de ani să ajungem aici prin principiul: ce e bun la gust e bun la sănătate!
Doar că asta nu se mai aplică astăzi și ar fi bine să gândim rațional, nu instinctiv atunci când vine vorba de stil de viață!
E ca și în acel proverb: „Doamne apără-mă de prieteni că de dușmani mă apăr singur!”
Doar că aici ar fi: „Doamne ajută-mă fiu conștient de ce-mi face rău, chiar dacă are gust bun!”
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *