O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Schizandra – Planta cu toate gusturile (Legitatea #512)

Schizandra – Planta cu toate gusturile (Legitatea #512)

În urmă cu 2000 de ani, Shen Nong, părintele medicinei chinezești, a identificat pentru prima oară acest elixir puternic ca pe un panaceu universal și considera că îţi dă orice ai nevoie: energie, relaxare, frumusețe, potenţial sexual.

Schizandra este plantă medicinală unică, prin faptul că fructele sale combină toate cele cinci gusturi (dulce, sărat, acru, amar și iute). 

În China antică se considera că inmagazinează energia vitală a celor cinci elemente primordiale (lemn, foc, pământ, metal șii apă), care stau la baza medicinei traditionale chineze. 

Schizandra (Schisandra chinensis) este o plantă cunoscută în special pentru fructele sale, care au proprietăți adaptogene și au fost utilizate în medicina tradițională chineză de secole. 

Iată câteva beneficii ale Schizandrei:

  • Conferă energie și vitalitate: Prin efectul adaptogen, Schizandra este adesea asociată cu îmbunătățirea nivelului de energie și combaterea oboselii.
  • Îmbunătățește funcția hepatică: Schizandra susține sănătatea ficatului și poate avea efecte detoxifiante.
  • Întărește sistemul imunitar: Schizandra poate contribui la întărirea sistemului imunitar și astfel la protejarea organismului împotriva infecțiilor.
  • Aport de antioxidanți: Fructele de schizandra conțin compuși cu proprietăți antioxidante, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
  • Tonic general: În medicina tradițională chineză, schizandra a fost folosită pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv disfuncții sexuale, probleme hepatice, tuse și alte afecțiuni respiratorii.

Ți-am prezentat aceste curiozități și beneficii, dar să nu cazi în extrema faptului că Schizandra ar putea să-ți rezolve toate problemele de sănătate. Ea poate veni cu anumite plusuri, dar stilul de viață sănătos rămâne fundația sănătății.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *