O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Scandalul se întâmplă prea târziu (Legitatea #409)

Scandalul se întâmplă prea târziu (Legitatea #409)

Într-o lume îndepărtată de valorile fundamentale, vor apărea mereu întâmplări dezastruoase și nefericite. Pentru că de multe ori ignorăm câte un mic rău acum și ne bucurăm de puțin bine de moment, în dauna perspectivei pe termen lung.

Și atunci se întâmplă tragedii nefaste precum cea de la Colectiv sau cea de la Crevedia.

…iar dezastrul ne ia pe nepregătite!

Este la fel ca în politică atunci când personalități importante sunt descoperite mult prea târziu că au făcut lucruri pe care nu trebuia să le facă și care ne-au afectat pe toți sau pe mulți.

Dar uităm că ține de fiecare dintre noi să facem lucrurile temeinic și să respectăm regulile lumii în care trăim.

La fel este și în sănătate, aflăm mult prea târziu despre o boală, deoarece organismul strigă mult prea târziu după ajutor, atunci când avea nevoie de fapt de mult.

El speră, ca și noi, că ceva se va schimba și va reveni la „normalitate”. Dar nu se întâmplă și lucrurile se agravează.

La fel cum am crezut că a scăzut corupția, credem și că nu e chiar așa de grav cu sănătatea noastră. Dar atâta timp cât kilogramele se acumulează de la an la an și analizele se degradează de la o recoltare la alta, calea nu este cea bună.

Corpul tău nu face scandal, el este un slujnic credincios și neîndoilenic, supus și loial care te „ceartă” mult prea târziu și care încearcă din răsputeri să repare totul în urma abuzurilor tale. Și reușește asta cu brio timp de câteva zeci de ani! …până când epuizează toate resursele și cedează!

Dacă aștepți ca cineva din politică să îți facă viața mai bună, aștepți degeaba, vei fi doar dezamăgit(ă)! Sau dacă aștepți ca un medic să te vindece de o boală pe care tu ți-ai făcut-o cu mâna (sau furculița) ta, aștepți degeaba! În primul rând de tine depinde sănătatea ta, dar și împlinirea vieții tale! 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *