O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Principii, nu metode (Legitatea #358)

Principii, nu metode (Legitatea #358)

Ne-am oprit la un citat a lui Ralph Waldo Emerson:

Metodele s-ar putea să fie 1 milion sau mai multe dar principiile sunt puține. Omul care îmbrățișează principiile poate să-și aleagă cu succes propriile metode. Dar omul care îmbrățișează metodele, ignorând principiile, va avea cu siguranță probleme.”

Suntem întrebați de multe ori: “noi ce dietă ținem?”

Și mereu am spus că nu ținem o dietă și că niciun nume vehiculat nu este suficient să descrie o alimentație corectă, bazată pe principiile în care noi credem.

De fapt dietă vine din greacă și înseamnă stil de viață, aceasta este dieta adevărată! Iar acesta este și adevăratul principiu.

Atunci când respecți principiile, legitățile sau fundamentele sănătății și ale unui stil de viață sănătos, îți dai seama că le poți aplica prin mai multe metode.

Dar dacă, în schimb, folosești doar metoda, poți ajunge mai degrabă la eșec.

Cel mai elocvent exemplu, al aplicării greșite a unei metode, este cel al curelor de slăbire, al detoxifierilor și a postului negru. Aproape toată lumea a folosit una din aceste metode, dar din cauză că nu știau principiile de bază au ajuns de cele mai multe ori, după o anumită perioadă, la mai multe kilograme sau la o sănătate mai precară decât înainte.

Acesta este și motivul pentru care atunci când lucrăm 1 la 1, nu aplicăm nici una din metodele de mai sus până când pacientul nu stăpânește principiile de bază.

După 9 ani de experiență, putem să spunem cu maximă asumare că aceasta este cea mai de succes metodă!

Și deși pare că există mai multe metode care aduc rezultate bune pe termen scurt, de fapt sunt doar o amăgire fără să stăpânești principiile!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *