O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Porcul nu mănâncă grăsimi, dar este gras (Legitatea #459)

Porcul nu mănâncă grăsimi, dar este gras (Legitatea #459)

Te-ai gândit vreodată ca porcul nu mănâncă grăsimi, dar este (considerat) cel mai gras animal! …sau dacă nu este „cel mai gras” cu siguranță este „plin de grăsime”!

Ne place sau nu, știința ne demonstrează că metabolismul și modul de digestie al porcului este destul de asemănător cu cel al organismului uman. Tocmai de aceea se testează și transplantul de organe de porc la om.

Dar revenind la grăsime, cum de este porcul gras, dacă el nu mănâncă grăsimi?

Oare nu se produce acest mecanism și în corpul nostru, producându-se colesterol, fără să mâncăm grăsimi?

Organismul uman (și cel al porcilor) produce în mod natural, în ficat, aproximativ 70-80% din totalul colesterolului necesar, iar doar restul de 20-30% provine din alimentație. 

Dieta porcilor se compune în principal din cereale, cum ar fi porumbul, orzul și ovăzul. Desigur „la țară” mânca „de toate” dar ne referim în general.

Astfel, chiar dacă dieta porcilor nu conține direct grăsime, aceștia metabolizează și depozitează excesul de calorii sub formă de grăsime. Acest lucru este normal pentru multe animale, inclusiv pentru oameni, și este parte a procesului metabolic natural.

Dar concluzia la care vreau să ajungem este că cel mai mult nu te îngrașă „grăsimea”, ci carbohidrații: cereale, zahăr, cartofi, orez, pâine, paste, patiserie, prăjituri, dulciuri, etc.

Iar dacă vorbim de grăsimi, uleiul de floarea soarelui, fiind unul pro-inflamator, crește mai mult colesterolul decât alte tipuri de grăsimi.

Una peste alta, te invit să reflectezi la legitatea asta și să vezi cum se aplică și în dieta ta!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *