O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Pericolele fluorului pentru sănătate (legitatea #572)

Pericolele fluorului pentru sănătate (legitatea #572)

Deși este promovat ca un remediu optim pentru dinți sănătoși și prevenirea cariilor sau pentru dezinfectarea apelor, fluorul este un element extrem de periculos pentru sănătate, dacă este administrat constant sau în doze mari.

Fluorura de sodiu poate fi considerată un deșeu industrial periculos. De multe ori apă de la robinet este contaminată cu fluor sau se vând multe produse care care conțin fluor, deși beneficiile pentru sănătate nu sunt reale: pasta de dinți, formula pentru bebeluși, apă îmbuteliată, alimente și multe altele.

Poate ai observat că pe multe tuburi de pastă de dinți scrie „nu înghiți. Să fie prezența fluorului un motiv?

Efectele adverse ale fluorului pentru organism

Fluorul are mai multe efecte secundare, printre care

• Provoacă leziuni ale creierului și pierderi de memorie
• Poate provoca o funcție insuficientă a organelor și poate fi un co-factor în cancer
• Poate provoca probleme dentare precum „Fluoroza dentară” – este cel mai frecvent efect negativ asociat cu expunerea excesivă la fluor în timpul copilăriei, când dinții sunt în dezvoltare; se manifestă prin apariția unor pete albe, galbene sau maronii pe smalțul dinților
• Poate provoca „Fluoroza osoasă” – o afecțiune care slăbește structura oaselor și articulațiilor, crescând riscul de fracturi și dureri articulare.
• Poate provoca malformații congenitale și probleme în dezvoltarea copilului
• Poate scădea nivelul de inteligență și provoca tulburări neurologice – studiile recente sugerează că expunerea cronică la fluor poate avea efecte negative asupra funcției cognitive, mai ales la copii; există cercetări care sugerează o posibilă legătură între expunerea la fluor și scăderea IQ-ului la copii.
• Poate crea disfuncții tiroidiene – scăzând producția de hormoni tiroidieni, deoarece fluorul poate înlocui iodul în organism, afectând metabolismul.
• Suprimarea glandei pineale

Fluorul este un element natural prezent în apă, aer, sol și alimente, și este frecvent adăugat în paste de dinți și apă potabilă pentru a preveni cariile dentare. Cu toate acestea, expunerea excesivă la fluor poate avea efecte negative asupra sănătății. Iată câteva dintre cele mai importante efecte adverse ale fluorului în cantități mari:

Paste de dinți fără fluor

De aceea pe site-ul nostru găsești o mare varietate de paste de dinți fără fluor. Acestea sunt naturale, oferă o protecție optimă a dinților iar folosirea pe o perioadă îndelungată nu are efecte secundare.


Te îndemn să te documentezi și să nu iei orice informație de bună. Până la urmă sănătatea ta, este propria ta responsabilitate.

 

Referințe:

– https://wariscrime.com/new/hidden-history-fluoride/
– https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-warns-against-fluoride-kids-toothpaste-ignores-harms-fluoridated-water/
– https://youtu.be/A3QTihJavRo
– https://wariscrime.com/new/hidden-history-fluoride/
– https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-warns-against-fluoride-kids-toothpaste-ignores-harms-fluoridated-water/
– https://youtu.be/A3QTihJavRo
– https://www.medicalnewstoday.com/articles/154164
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7261729/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *