O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Opusul adevărului, e tot adevărat (Legitatea #371)

Opusul adevărului, e tot adevărat (Legitatea #371)

Opusul adevărului, uneori, e tot adevărat!

Fizicianul Niels Bohr spunea că există două forme de adevăr: cel de suprafață și cel de profunzime.

În cazul adevărului de suprafață, opusul unui lucru adevărat este fals. Însă în cazul adevărului profund, opusul unui lucru adevărat este tot adevărat.

Principiul esențial este faptul că nimic nu este complet adevărat sau complet fals, complet nociv sau complet sănătos, complet alb sau complet negru.

Doar în funcție de context un lucru poate fi bun sau rău!

De aceea oamenii mai înțelepți se feresc să emită etichete asupra unui lucru ca fiind bun sau rău, ci ei mai degrabă sunt conștienți de perspectiva din care privesc lucrurile.

Am putea, cred, să dăm sute de exemple în care diverși autori celebri, experți și medici recunoscuți la nivel internațional se contrazic când vine vorba de adevăruri despre sănătate!

Unii susțin că doar fructele sunt bune, alții că doar legumele, alții că nu există o proteină mai bună decât în carne, alții că această carne nu este bună deloc, alții că trebuie să consumăm cât mai puțin carbohidrați, alții că zahărul de fapt stimulează metabolismul, alții că grăsimile sunt rele, alții că de fapt grăsimile sunt foarte bune, și așa mai departe.

În esență de fapt vrem să scoatem în evidență că nimic nu este complet adevărat sau complet fals, nimic nu este complet nociv sau complet sănătos, ci că totul depinde de context, de măsură și de combinație! …și chiar și ceva foarte nociv precum zahărul poate salva o persoană de la moarte dacă aceasta este de exemplu în comă hipo-glicemică!

Dar problema esențială este că am transformat excepțiile în regulă și se consumă mult mai multe alimente cu potențial nociv decât cele cu potențial sanogenic (adică generator de sănătate).

Așadar, hai să nu mai ducem o luptă în idei fixe, ci o dezbatere în principii, din care să luăm cele mai bune concluzii pentru cele mai potrivite momente!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *