O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Interesul poartă fesul dar limitează progresul (Legitatea #372)

Interesul poartă fesul dar limitează progresul (Legitatea #372)

Să-ți dorești să mănânci sănătos doar în anumite perioade, cum ar fi înainte de concediu ca să arăți bine în costumul de baie sau în poze, este precum nevoia de a purta fes (căciulă) doar iarna.

Dacă nevoia de a duce un stil de viață sănătos nu este scopul în sine, ci ai alte interese sezoniere este la fel ca și când porți fes doar când e frig afară.

Pe de altă parte când ai o viziune sănătoasă despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, când te simți inspirat de acest ideal, când oferi energie în direcția asta, rezultatele tale vor fi mult mai bune și vor dura mai mult timp!

Nu vei slăbi vara 2 kg, ca mai apoi să te îngrași 4 în toamnă și de fapt de la an la an să ai câte 1-2 kilograme în plus la greutatea totală, ca la un moment dat te trezești cu sănătatea ta nu mai este deloc cum așa ți-ai dori! 

Ci vei avea o greutate constantă, care nu te va face să arăți doar așa cum vrei, ci îți va oferi și energie, vitalitate, claritate mentală și echilibru emoțional.

Progres există mereu, dar ai nevoie să analizezi dacă progresul este în direcția pe care ți-o dorești. Dar a fi sinceri cu noi înșine, a suporta adevărul care de multe ori doare, este tot o abilitate de care avem nevoie.

De multe ori persoanele preferă să nu își facă analize sau investigații de groaza faptului că vor ieși prost și vor fi nevoite să schimbe, câte ceva. Deși în sinea lor știu că nu merg în direcția potrivită, nici nu vor să se întoarcă de pe drumul care devine clar că este unul înfundat!

Subconștientul și sinele tău autentic știu mereu adevărul, doar ascultă și nu îți mai fie frică de schimbare, este de fapt spre beneficiul, nu spre chinul tău!

Niciun beneficiu pe termen lung nu vine fără un grad de „durere”:

  • durerile nașterii pe care le suferă femeile, deși sunt cele mai insuportabile aduc de fapt cea mai mare bucurie pentru ele
  • copiii mici cad de 100 de ori înainte să învețe să umble, dar ce bucurie când au reușit
  • roata se dă „peste cap” ca să se învârtă, dar ce bine când prinde viteză
  • cele mai grele facultăți „scot” oamenii cei mai valoroși și cei mai apreciați

…nimic în viață nu se obține fără un grad de suferință, de ce avem mereu impresia că lucrurile pot să pice din cer?

 

Nu te mai complace la nivelul la care ești și vezi prin ce durere poți să progresezi pentru a obține de fapt mai multă împlinire, bucurie și fericire!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *