O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 3,71 din 5)
Încarc...

O gustare sanatoasa – Briose integrale, gustoase si satioase

O gustare sanatoasa – Briose integrale, gustoase si satioase

Nu-ti mai bate capul cu gustarea de la scoala sau de la birou! Aceste briose delicioase si sanatoase te scot din incurcatura!

 

Bunicile si strabunicile noastre faceau des prajituri pentru ca stiau ca sunt incantarea celor mici. Desi erau delicioase, zaharul era scump si rar in trecut, astfel incat se folosea foarte putin (sau deloc), sau era substituit de fructe bine coapte sau dulceturi fara zahar adaugat. Iti propunem si noi o reteta delicioasa de briose fara zahar :).

In ritmul nostru de viata de astazi nu ne mai sta capul la prajiturit. Destul de rar mai avem ocazia sa intram intr-o casa in care miroase a prajitura scoasa din cuptor. De cele mai multe ori timpul este inamicul numarul unu. Din aceasta cauza preferam sa cumparam gustari pentru scoala sau birou, care, daca nu le alegem cu intelepciune, fac mai mult rau decat bine prin continutul de ingrediente nesanatoase.

Buna organizare si gestionare a timpului, poate rezolva aceasta problema. De exemplu, alocarea a 30 de minute intr-o seara sau in week-end, pentru a-ti asigura o gustare sanatoasa tie si familiei tale este un lucru mic cu care poti sa incepi. Pe langa timpul scurt de preparare si coacere pe care il necesita aceasta reteta de briose, ingredientele ei sunt un adevarat beneficiu pentru sanatate.

 

Ingrediente necesare pentru 12 briose:

Preparare Briose delicioase:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Intr-un castron potrivit amesteca impreuna jumatate din cantitatea de lapte putin incalzit (pana la 35°), drojdia, 2 lingurite de sirop de agave si ¼ de cana de faina, apoi se lasa pana cand cantitatea se dubleaza.

Separat se zdrobesc bananele peste care se adauga uleiul, sarea, restul de indulcitor, de lapte si de faina.

Se amesteca bine si la sfarsit se adauga nucile, fructele uscate sau/si bucatile de ciocolata.

Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei creme groase.

Aseaza compozitia cu lingura in formele de briose folosind hartie speciala ecologica. Daca nu ai hartie de briose, unge putin formele cu ulei de masline.

Umple formele de briose pana la jumatate si apoi mai lasa-le la dospit cateva minute pana cand se umple forma de tot. Deasupra se mai pot orna cu bucati de ciocolata sau nuci.

Lasa la copt 20 de minute la 180 de grade.

Incearca la final o briosa cu o scobitoare sa vezi daca e suficient de coapta.

Si… gata, pofta buna!

 

 

 

Minunea Naturii iti doreste pofta buna la gustari sanatoase!

 

 

5 thoughts on “O gustare sanatoasa – Briose integrale, gustoase si satioase

  1. lia says:

    buna dimineata,
    Multumesc pentru retetele si recomandarile voastre .
    As dori sa va intreb daca faina spelta se poate inlocui total cu cea de grau integrala sau din mei.
    Numai bine

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna dimineata!
      Faina de grau spelta si cea de grau normal se comporta aproximativ la fel, doar ca cea de grau spelta e superioara nutritiv.

      Daca doriti sa inlocuiti cu faina de mei, nu se va comporta la fel. E posibil sa va iasa reteta dar nu va asteptati ca briosele sa fie pufoase si mult mai dense.

  2. Maria says:

    Buna ziua,
    Putem inlocui/scoate bananele din compozitie ? Nu le prea agreez in retete de prajituri, mi se pare ca tot preparatul preia gustul de banana….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *