O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Motivatia, obiceiul si rezultatul pentru a atinge obiective marete!

Motivatia, obiceiul si rezultatul pentru a atinge obiective marete!

Orice ai avea in plan, pornind de la sanatatea ta, normalizarea greutatii sau alte obiective de viata pe care ti le-ai propus, intalnesti in drumul tau trei cuvinte magice:

MOTIVATIE, OBICEI, REZULTAT!

Motivatia pentru o sanatate optima

Motivatia este cea care te determina sa incepi. Gradul tau de insatisfactie, starile de oboseala sau de boala, asteptarile tale de la tine, exemple ale altor persoane sau parerile celor din jur iti creeaza MOTIVATIA. Motivatia este cea care te face sa incepi, care te face sa spui „de azi…”, „de acum…”  „…vreau sa-mi schimb viata”. Motivatia te determina sa faci primul pas si primul pas este foarte important pentru ca apoi urmeaza al 2-lea pas si incepi sa te apropii tot mai mult de scopul tau.

„Orice calatorie de 1000 de km incepe cu primul pas…” Lao Tzu

Exista 2 zile care NU conteaza in calendar: ieri si maine. Este important doar ce faci astazi!

Obiceiurile sanatatii depline

OBICEIURILE sunt cele care la inceput te determina sa renunti, apoi insa te determina sa continui.

Obiceiurile vechi, credintele care ti-au fost inradacinate, limitarile care ti-au fost induse reprezinta la inceput obstacole si ancore greu de urnit. De aceea ai nevoie de o perioada de acomodare cu noile obiceiuri care poate fi 2 saptamani, 1 luna sau poate mai mult.

Dar daca treci de aceasta perioada de reinvatare si reinventare, noile obiceiuri vor fi cele care te vor face sa continui.

Transforma-ti mentalul si fa din stil de viata un tel, un obiectiv: vrei sa fii mai sanatos, creeaza-ti un stil de viata care sa genereze in mod constant sanatate! Iar obiceiurile sunt cele care la un moment dat te vor ajuta sa faci asta chiar si fara sa te mai gandesti la ele.

Exista tipare comportamentale pe care le-ai dobandit pe parcursul timpului si care sunt bine inradacinate astfel ca in multe cazuri vei fi nevoit sa faci un efort pana cand acestea vor fi pe deplin eliminate. Dar odata ce noile principii se transforma in obiceiuri iti va fi din ce in ce mai usor.

Priveste viata ta, faci lucruri pe care esti obisnuit sa le faci! …atunci obisnuieste-te sa-ti faci alte lucruri care te ajuta, obiceiuri benefice pentru tine.

Rezultat, sanatatea

REZULTATELE sunt cele care te incanta si care iti ofera rasplata pe care o meriti. Ceea ce ti-ai propus poate ca nu este usor dar prin efort initial si perseverenta obtii ceea ce ti-ai propus. Cu cat pare mai greu de realizat cu atat satisfactia rezultatului obtinut va fi mai mare.

Motivatie obicei rezulta farm anca ienin consultant in nutritie si sanatate

Motivatia initiala poate fi mare, ceea ce te determina sa incepi, apoi continui dar ai nevoie de satisfactie, ai nevoie de un premiu. Rezultatul este unul dintre ele, rezultatul te incanta, te bucura si iti da putere sa mergi mai departe.

Corpul nostru are resurse nelimitate de aceea orice boala poate fi vindecata, orice obez poate sa slabeasca, orice anorexic poate sa-si normalizeze apetitul si greutatea, orice sedentar poate fi sportiv de performanta.

De aceea:

Ai incredere in tine si in fortele tale, fa primul pas si urmatorii ti se vor dezvalui!

Pentru ca rezultatele tale sa fie cu adevarat de durata este bine sa te documentezi tot timpul si sa-ti stimulezi motivatia. Citeste in fiecare zi, participa la seminarii si cursuri care au legatura cu ceea ce iti doresti.

Odata ce esti pe drumul cel bun este pacat sa renunti… cauta si gaseste constant resurse de motivatie care iti vor imbunatatii obiceiurile si care iti vor aduce rezultate tot mai bune.

MOTIVATIA te determina sa incepi
OBICEIUL te determina sa continui
REZULTATUL iti aduce satisfactie!

Trecuti prin experienta transformarii si dornici sa-i ajute si pe altii,
Farm. Anca si Adrian Ienin 

One thought on “Motivatia, obiceiul si rezultatul pentru a atinge obiective marete!

  1. Pingback: Vrei sa arzi calorii in mod natural? Inlocuieste negru cu verde! – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *