O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? (Legitatea #329)

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? (Legitatea #329)

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar nu așa cum crezi tu!

Cei care ajung să lucreze 1 la 1 cu noi, știu că de obicei recomandăm un mic dejun ușor sau unul care să stimuleze detoxifierea, sau chiar uneori recomandăm să sari peste micul dejun.

Și atunci cum este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

Cum, când este și o vorbă în popor, cu nuanțe interpretabile de altfel, care spune că: micul dejun să-l mănânci singur, prânzul să-l împărți cu vecinul și cină să o dai la dușmani!

Care este adevărul de fapt?

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți dictează energia întregii zile.

Dacă mănânci ceva foarte dulce, de exemplu cereale cu zahăr, vei avea un mare risc să te simți epuizat(ă) imediat după prânz, deoarece după micul dejun glicemia ta va crește mult, apoi va scădea brusc sub acțiunea insulinei, determinându-ți și foame și epuizare.

Un astfel de comportament înseamnă de obicei ești predispus(ă) spre a ciuguli între mese, vei avea o glicemie în zig-zag iar corpul tău se va simți realmente ca și cum ar fi într-un montagne russe întreaga zi. De aceea spre după-masă este epuizat, extenuat și cere mai multe cafele sau energizante.

La fel dacă mănânci ceva foarte greu, toată energia ta se va duce pe digestie și vei ajunge, la fel, pe la jumătatea zilei, obosit(ă)!

Daca in schimb ițit începi ziua cu un mic dejun ușor, cu multe fibre vegetale, efectul va fi cu totul diferit, nu cei avea curbe mari de glicemie și corpul va gestiona mult mai bine energia.

Chiar să sari peste micul dejun s-ar putea sa fie o idee și mai bună, urmând ca să nu resimți aproape deloc faptul că nu ai mâncat, pur și simplu corpul consumă din depozitele pe care le are și este perfect așa.

Postul intermitent este la mare modă și se vorbește foarte des despre beneficiile lui, dar este foarte important ca acesta să se suprapună peste bioritmul organismului. De aceea, dacă îți dorești să ții post intermitent, intervalul optim de a mânca este 12:00-18:00.

Așadar, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei pentru ceea ce faci atunci, nu pentru că trebuie să fie foarte consistent!

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *