O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Dar din dar se face Rai! (Legitatea #328)

Dar din dar se face Rai! (Legitatea #328)

Suntem întrebați de multe ori:

  • cum putem să scriem o legitate în fiecare zi?
  • de unde ne vin ideile?
  • nu este un efort prea mare pentru ceva absolut gratuit?

Este adevărat că este un efort mare să venim zi de zi cu o informație relevantă pentru sănătate, nu ne este nici ușor dar este parte din misiunea noastră și ne face plăcere… Și doar faptul că primim zi de zi mesaje de mulțumire sau de apreciere de la voi, deja este suficient!

Dar ca să înțelegi și mai bine, iată o poveste (adevărată) care ilustrează perfect perspectiva noastră:

Era un fermier care cultiva porumb de calitate excelentă. În fiecare an el câștiga premiul pentru cel mai bun porumb cultivat.  Într-un an, un reporter i-a luat un interviu și a aflat ceva interesant despre cum a crescut-o. 

Reporterul a descoperit că fermierul a împărțit porumbul cu vecinii săi. Și l-a întrebat:

Cum îți permiți să împarți semințele celui mai bun porumb cu vecinii când aceștia intră în competiție cu al tău în fiecare an? 

De ce domnule, a spus fermierul, nu știați? Vântul și albinele culeg polenul porumbului și îl distribuie de la câmp la câmp. Dacă vecinii mei cultivă porumb inferior, polenizarea încrucișată va degrada constant calitatea porumbului meu. Dacă vreau să cultiv porumb bun, trebuie să-mi ajut vecinii să cultive porumb bun!

Fermierul nostru era conștient de faptul că în viață toate sunt interconectate. Porumbul cultivat de el nu poate deveni mai bun decât dacă și cel al vecinilor devine mai bun!

Cam așa este și cu legitățile, dacă ne dorim să trăim într-o lume mai sănătoasă, trebuie să distribuim zi de zi semințele sănătății!

Dar la fel este și cu orice arie a vieților noastre… 

  • Cei care vor să trăiască cu sens ar fi bine să ajute la „îmbogățirea” vieților altora, căci valoarea unei vieți se măsoară în special după viețile altor persoane pe care le influențezi. 
  • Iar cei care aleg să fie fericiți ar fi bine să-i ajute pe alții să-și găsească fericirea, căci bunăstarea fiecăruia este legată de bunăstarea tuturor!
  • Cei care doresc pace ar fi bine să facă pace cu vecinii, cu prietenii cu rudele, cu toți cei din viața lor, căci zbuciumul este precum rugina, te macină din interior.
  • Cei care își doresc o viață bună, ar fi bine să îi ajute și pe alții să aibă o viață bună.

 

Îți mulțumim pentru că ne urmărești și pentru că vezi valoare în ceea ce îți trimitem zi de zi!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *