O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Când 99% este egal cu 0 (Legitatea #279)

Când 99% este egal cu 0 (Legitatea #279)

Vedem pe diverse ambalaje de curățenie scris: distruge 99% dintre bacterii!

Deși nu am văzut prea mulți biologi, cercetători și medici care se „agită” din cauza aceasta, este un aspect peste care nu ar fi bine să trecem așa de ușor!

Bacteriile sunt microorganismele cu cea mai mare rată de multiplicare și adaptare. Omorând 99% dintre ele, înseamnă că rămân doar cele mai puternice, care se multiplică, tot rapid, și vor deveni și mai puternice și mai rezistente!

Dar scopul aceste legități nu este o polemică, ci o comparație:

Când un antibiotic distruge 99% dintre bacterii ar părea că este eficient, dar de fapt înseamnă că 1% dintre bacterii au fost rezistente și acestea se vor dezvolta nestingherite. Iar apoi ajungem la infecții intra-spitalicești cu bacterii pe care niciun antibiotic nu le poate anihila!

Dar la fel ca și bacteriile, celulele canceroase suferă și ele foarte ușor mutații, iar chimioterapia de foarte multe ori distruge doar o parte din celulele canceroase, pe când restul se pot dezvolta nestingherite.

Decizia nu este în nici un caz una în alb și negru, niciodată nu ai de unde să știi cum va reacționa corpul la antibioticul sau chimioterapicul prescris!

Ceea ce poți face cu siguranță însă este să preîntâmpini nevoia utilizării lor, prin tot ceea ce poți, iar asta se numește PREVENȚIE!

Corpul nostru are mecanisme perfect create astfel încât să lupte cu aproape orice bacterii sau virusuri atât timp cât imunitatea organismului este sus!

Durează doar 7 zile pentru ca organismul să creeze anticorpi specifici, 100% eficienți, împotriva oricărei bacterii!

Și dacă ar fi să luăm un exemplu din natură, nicio bacterie nu dezvolta rezistenta la antibiotice naturale cum este propolisul sau uleiul de oregano sălbatic!

Dar atât rata de infecții cât și rata cancerelor crește alarmant, ceea ce ne obligă să nu rămânem în ignoranță, ci să facem ceva, fiecare pentru noi înșine!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre un proces continuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *