O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Medicament, remediu sau supliment? (Legitatea #418)

Medicament, remediu sau supliment? (Legitatea #418)

În lumea „pastilelor” există diverse clasificări, bineînțeles normale. 

Medicamentele de sinteză create de industria farmaceutică, care se bazează pe anumite studii clinice cu o anumită rată de succes și care sunt considerate la propriu medicamente.

Apoi există industria suplimentelor, a căror reglementare legislativă a este mai precară.

Aceste pe de o parte oferă vitamine și minerale pentru a suplimenta aportul din alimentație, dar pe de altă parte oferă plante, extracte din plante și diverse combinații care au și ele efect terapeutic la fel ca și medicamentele doar că efciența acestora este demonstrată de medicina populară, de cea chineză, ayurvedică și așa mai departe. 

Apoi mai există și alte tipuri de terapii, care nu sunt sub formă de „pastile”, cum este gemoterapia, aromoterapia, remediile florale Bach, etc.

Dar am vrea să înțelegi foarte clar, că indiferent că vorbim despre medicament, supliment, vitamină, remediu, nutracutic, vitamine, gemoterpic, etc. faci de fapt doar o distincție juridică, nu una biochimică. 

Toate acestea au efecte terapeutice în corpul tău și pot interfera între ele sau cu alimentația ta. 

În același timp nicio denumire nu îți va garanta efectul dorit sau eficiența.

Suplimentele și remediile naturale sunt în general molecule nebrevetabile, deoarece ele există în natură, dar ele pot avea de multe ori efecte mai bune decât medicamente veritabile. Într-adevăr, ele nu prezinta un interes special pentru industria farmaceutică, tocmai pentru că nu pot fi brevetate și astfel nu pot fi vândute în exclusivitate.

Dar asta nu le face nici inferioare, dar nici superioare. Există cazuri când fără medicamente acel om nu poate fi salvat, la fel cum există cazuri când administrarea de medicamente este de fapt „inutilă” și este mai degrabă datorată faptului că ne este mai confortabil așa. Scăpăm de simptome de moment fără să ne gândim la cauză sau la efectele pe termen lung.

Un simplu ceai, este poate cea mai veche formă de medicament și știi foarte bine că are un efect remarcabil în multe situații. Dar să bei zi de zi același ceai, din aceeași plantă, fără un scop terapeutic bine definit, poate avea și efecte secundare, la fel ca medicamentele.

De aceea ține cont de tot ceea ce înghiți, de la alimente, la suplimente sau medicamente, ele toate au efect biochimic sau terapeutic în corpul tău.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *