O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Mănâncă ca să trăiești, nu trăi că sa mănânci! (Legitatea #338)

Mănâncă ca să trăiești, nu trăi că sa mănânci! (Legitatea #338)

Mâncarea este o necesitate și trebuie să suplinească nevoile nutriționale ale organismului. Mâncarea în sine nu trebuie să fie principalul scop.

Într-o viață stresată, creierul caută și cea mai mică plăcere pentru a se putea relaxa, iar mâncarea poate oferi asta. Unde mai punem că mai toate alimentele nesănătoase creează dependență acționând pe receptori cerebrali. Te afli într-un cerc vicios din care poți doar foarte greu să scapi!

Dar dacă am mânca ceea ce ne spune rațiunea, nu instinctul? Dacă am mânca la fiecare masă o salată de crudități? Dacă nu am consuma deloc zahăr? Dacă nu am fuma? Dacă nu am consuma pâine albă? Dacă nu am consuma gluten? Dacă nu am consuma deloc produse cu coloranți, conservanți, emulgatori și tot felul de aditivi? Dacă ne-ar preocupa sursa tuturor alimentelor pe care le ingerăm?

Doar intrând în orice magazin de cartier sau supermarket, este mai mult decât evident că oamenii mănâncă nesănătos! 

Mănâncă și mult și prost! Prea multe calorii și prea puțini nutrienți! …de aceea pofta de mâncare persistă și mâncăm mai mult decât ar fi necesar!

Am transformat mesele în ritualuri și le căutăm ca pe acea recompensă de la finalul zilei sau finalul săptămânii, încât spunem mereu: dar nu merit eu atât? 

…meriți mai mult de atât, tocmai de aceea ai mare grijă la ceea ce mănânci și cât mănânci!

Mănâncă ca să trăiești, nu trăi că sa mănânci!

Dar gândește-te: dacă sari o masă sau chiar dacă nu mănânci nimic o zi întreagă, nu e nici o problemă! Din contra corpul tău se va simți mai ușurat și se va putea concentra pe regenerare!

Cum sună pentru tine asta, că de multe ori, mai bine nu mănânci nimic, decât să mănânci nesănătos?

Focus pe calitatea meselor, nu pe cantitatea lor!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *