O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #70: Corpul are nevoie de semnale de austeritate!

Legitatea #70: Corpul are nevoie de semnale de austeritate!

Am simțit nevoia sa clarificăm și mai mult legitatea de ieri, referitoare la post.

Dacă poți citi acest text cel mai probabil nu ai probleme reale de supraviețuire: ai curent, calculator, internet și probabil că ai ce pune pe masă în fiecare zi.

Deși în esență este ceva pozitiv să fii într-o stare de abundență, corpul tău percepe asta în subconștient ca un motiv de delăsare prin care mecanismele de vindecare și regenerare sunt reduse sau frânate.

Perioadele de post sau post negru inversează acest aspect și transmit mesaj corpului: “Hopa, lucrurile nu sunt așa de roz, hai să ne punem pe treabă!” iar el începe procese de detoxifiere, optimizare și regenerare!

Atunci când în mod voit te abții de la mâncărurile favorite, când ai perioade lungi în care nu mănânci sau alegi o mâncare foarte simplă (fără ulei, fără zahăr și fără nimic nenatural) se întâmplă mai multe lucruri extraordinare:

  • digestia se reglează
  • corpul se detoxifică și se curăță de toxine
  • secreția de insulină se reglează
  • metabolismul colesterolului se reglează
  • ficatul se detoxifică și se regenerează

…și încă ceva foarte interesant: efectiv devii mai smerit, în sensul că atunci când reiei mâncarea normală percepi altfel gustul alimentelor care deveniseră banale și devii mai recunoscător că te poți bucura de ele.

De-a lungul istoriei mâncarea a însemnat supraviețuire și reprezintă un semnal important pentru subconștientul nostru. 

Dă-i voie cortexului prefrontal (cea mai evoluată parte a creierului tău, responsabilă de funcțiile superioare care ne diferențiază de regnul animal) să conducă și să ghideze instinctele primitive ale cerebelului și ale sistemului limbic (părți mult mai vechi dpdv evolutiv, responsabile de supraviețuire) supunându-l în mod voit la semnale de austeritate

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare discutăm despre ce ne este îngăduit și ce ne este de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *