O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #63: Oul nu învață pe găină!

Legitatea #63: Oul nu învață pe găină!

Ai încercat să-ți ajuți un părinte sau un bunic să fie mai sănătos? Te-ai lovit de un zid?

Generația mai tânără, datorită tehnologiei, a deschiderii dar și a dorinței de cunoaștere accesează, în general, mai ușor informația nouă față de cei de generație mai veche. 

Citind cele mai recente studii și beneficiile lor pentru sănătate dar și pentru că își doresc ce este mai bine pentru părinții și bunicii lor, ei încearcă să le ofere diverse sfaturi: „Mănâncă mai rar carne!”, „Nu mai mânca margarină!”, „Ar fi bine să îți faci mai multe investigații legat de <…> Nu lăsa lucrurile așa pentru că se poate agrava!”, etc.

Adevărul este că îți va fi foarte greu să convingi o mamă, un tată sau un bunic pentru că de cele mai multe ori ei nu sunt deschiși către sfaturi de la tine. De cele mai multe ori vor dori să te învețe ei pe tine, nu tu pe ei.

Soluția este de cele mai multe ori să faci astfel încât informația să nu vină din partea ta ci dintr-o sursă de încredere pentru cel apropiat ție.

În același timp nu insista foarte mult și nu impune într-un mod agresiv ceea ce îți dorești pentru ei, pentru că respingerea va fi și mai mare.

Deși este un proces mai de durată cea mai bună soluție o reprezintă propriul exemplu, ca mai apoi să vină întrebarea din partea lor: „Tu ce faci de ai atâta energie?!”, „Ce ai făcut de ai slăbit?”, „Cum ai reușit…?”, etc.

Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin

P.S. În legitatea de mâine vei afla pe ce se duce cea mai mare parte din energia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *