O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #175: Suntem construiți să facem față foamei!

Legitatea #175: Suntem construiți să facem față foamei!

Ținând cont de istoria omenirii, până foarte curând, noi am fost mai mult timp flămânzi decât sătui.

Hrana nu exista din abundență și trăiam doar din ceea ce cultivam sau vânam iar asta ne asigura supraviețuirea nu abundența. În aceste contexte creierul nostru se activa și cerea mâncare de fiecare dată când vedea ceva potrivit!

Acest instinct dezvoltat în mii de ani nu ne mai este de folos astăzi, când hrană este și din abundență și aditivată astfel încât să arate perfect și să aibă un gust nenatural de bun.

Astăzi e nevoie să ne folosim rațiunea, cea mai evoluată parte a creierului uman, nu instinctul, adică cea mai primitivă parte a creierului, pentru a adopta un stil de viață sănătos și pentru a face alegerile potrivite.

Aceeași rațiune e nevoie să ne spună că alimentele din agricultură intensivă, foarte sărăcite nu ne asigură tot necesarul de nutrienți de care avem nevoie. Astfel ar fi potrivit să facem două lucruri:

1. Să căutam alimente cultivate sau crescute cât mai natural și în mod convențional (convențional nu înseamnă neapărat eco-bio)

2. Să apelăm la superalimente care au o concentrație crescută de nutrienți și care ne-ar putea ajuta să nu ne dezechilibrăm organismul.

Care sunt acele superalimente?

Îți dau doar câteva exemple:

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre dorință și rațiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *