Continut articol
Lumea consideră grăsimea de sub piele (de pe coapse, șolduri, fese, abdomen, etc.) ca fiind inestetică, însă de fapt cea din jurul organelor este cea mai dăunătoare.
Grăsimea viscerală, adică grăsimea din jurul organelor, este cea mai periculoasă formă de distribuție a grăsimii putând cauza afecțiuni precum diabet, afecțiuni cardiovasculare și nu numai, dar perturbând și funcționarea organelor în general.
Persoanele obeze este evident că au și grăsimea viscerală crescută dar poate ai observat oameni aparent normoponderali dar care au „burtă”. Din punct de vedere metabolic este clar că există o problemă și aceasta se va observa mai devreme sau mai târziu în analize sau diagnostice.
Cu cât gâtul unei persoane este mai gros, cu atât grăsimea viscerală din corpul său este mai crescută.
Iar o grăsime viscerală crescută nu înseamnă altceva decât un risc mai mare de îmbolnăvire. Printre primele efecte sunt: colesterol crescut, afectare hepatică, diabet, hipertensiune, infarct, accident vascular cerebral, etc.
Cum scapi de grăsimea viscerală?
- Alimentație sănătoasă
- Sport și efort fizic conscevent
- Suplimente cu rol detoxifiant asupra ficatului
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. În legitatea de mâine despre cei mari, dar mai ales despre cei mici