O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Hipertensiunea de halat alb, e tot hipertensiune (Legitatea #414)

Hipertensiunea de halat alb, e tot hipertensiune (Legitatea #414)

Sunt multe persoane cărora le creste tensiunea când văd un halat alb? Este vorba despre tensiunea arterială ridicată provocată de anxietatea asociată cu o vizită la cabinetul medical. 

Desigur, cea mai precisă cale de a ști dacă aceasta este cauza tensiunii tale arteriale ridicate este să compari măsurătoarea doctorului cu un sistem Holter, de monitorizare a tensiunii pe 24 de ore acasă. 

Dar, chiar dacă ai impresia că vederea unui halat alb ţi-a ridicat brusc tensiunea arterială, rezultatele mărite ar trebui totuși luate în seamă. Mai mulți cercetători au descoperit că subiecţii cu hipertensiune dată de halatul alb sunt în pericol mai mare să dezvolte cu adevărat această afecțiune pe viitor.

De fapt este hipertensiunea de halat alb este doar un semn că în câțiva ani (sub 5) riști să fii diagnosticat cu adevărat cu hipertensiune arterială.

Am putea spune că aceasta este un fel de pre-hipertensiune.

Deci nu mai sta chiar atât de liniștit(ă) spunând că ai doar hipertensiune de halat alb, nu este chiar așa! Mai degrabă ar fi bine să-ți pui un mare semn de întrebare daca nu cumva ar fi cazul să schimbi ceva, să mai reduci din kilograme, să faci mai mult sport, să te stresezi mai puțin si să ai un stil de viață mai sănătos?!

Atunci când duci un stil de viață sănătos, hipertensiunea se menține mereu la normal. Iar adoptarea sau transformarea stilului tău de viață într-un sănătos va duce la scăderea tensiunii arteriale! …fără niciun dubiu!

De aceea acționează până nu este prea târziu, mortalitatea de cauză cardio-vasculară este principala cauză de deces în ziua de astăzi!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

  • https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/HYPERTENSIONAHA.121.16489
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6233698/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *