O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ficatului și oglinda organismului (Legitatea #354)

Ficatului și oglinda organismului (Legitatea #354)

În foarte multe cazuri, ficatul funcționează precum o oglindă. Probabil știi deja că ficatul este considerat uzina organismului.

Procesarea tuturor alimentelor, medicamentelor sau suplimentelor se realizează în ultimă fază de către ficat și de aici pleacă toți nutrienții sau substanțele în sânge către organe și celule. De asemenea, tot sângele din corpul tău este „filtrat” de către ficat, neutralizând diverse toxine sau resturi metabolice.

Dar mai mult de atât, ficatul reflectă starea ta iar starea ta este reflectată de ficat! Ca și cum te-ai uita în oglindă!

Nu doar că un ficat sănătos se traduce prin mai multă energie și vitalitate, dar și invers suferința ficatului transmite anumite semnale când lucrurile nu stau bine. 

De exemplu:

  • atunci când ești supărat sau nervos ficatul tău suferă, existând chiar o legătură de cauzalitate emoțională între ciroza și supărări „cronice”, iar invers, atunci când ficatul are o suferință tu te simți obosit și lipsit de viață.
  • limba încărcată dimineața este un semn al unui ficat care vrea să se detoxifice, în timp ce invers, dacă tu mănânci mereu alimente nesănătoase vei duce constant la o agravare a situației
  • îngălbenirea tegumentelor sau chiar un prurit (mâncărime) poate fi tot un semn că există o distrucție a celulelor ficatului
  • alergiile sunt precum o oală sub presiune care explodează la cel mai mic impuls, nimic altceva decât un semn că ficatul este supra-sensibilizat de atâtea E-uri și toxine.

La fel ca atunci când se defectează mașina și primul lucru ridici capota, la fel, atunci când există o problemă de sănătate, uită-te întâi la ficat și fă o detoxifiere hepatică!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *