O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Să trăiești fără să te preocupe sănătatea, este ca și cum ai pilota un avion fără să cunoști instrumentele de bord! (Legitatea #306)

Să trăiești fără să te preocupe sănătatea, este ca și cum ai pilota un avion fără să cunoști instrumentele de bord! (Legitatea #306)

Imaginează-ți că urci într-un avion și treci pe lângă cabina piloților, aruncând un ochi peste instrumentele de bord: butoane peste tot, manete, instrumente din podea până în tavan!

…apoi ne ferim privirea cu o senzație de ușurare și recunoștință că piloții știu ce au de făcut iar noi suntem doar pasagerii pe care nu trebuie să ne preocupe pilotatul!

Problema apare că atunci când vorbim de corpul nostru, noi nu suntem doar pasagerii habarniști, ci suntem și piloții, iar dacă nu știm cum funcționează corpul nostru este ca și cum am zbura cu ochii închiși apăsând mereu butoanele greșite.

Dar de unde să începem? Nu este treaba medicului?

Medicii sunt precum turnul de control, îți pot oferi informații relevante, dar nu pot pilota avionul în locul tău.

A asculta simptomele pe care corpul ți le transmite este primul pas iar apoi informarea și documentarea continuă este indispensabilă pentru o viață sănătoasă.

Chiar este nevoie să fii preocupat(ă) de sănătatea ta. Să trăiești fără să te preocupe sănătatea este ca și cum ai pilota un avion fără să cunoști instrumentele de bord! …și chiar nu este o exagerare!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S.  În legitatea următoare despre diamante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *