O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Efectele secundare ale relațiilor de durată (Legitatea #433)

Efectele secundare ale relațiilor de durată (Legitatea #433)

Relația dintre 2 persoane ajunge să fie o sumă de obiceiuri contagioase pe care cele 2 persoane le împrumută una de la cealaltă.

Dacă soția sau partenera ta de viaţă comandă cartofi prăjiţi cu șnițel sau o felie de tort de ciocolată de mărimea unui prăjitor de pâine probabil că vei mânca și tu.

Dacă soțul comandă pizza și aripioare crispy, probabil că nu vei refuza nici tu.

La început poate mănânci doar pentru a-i face o favoare apoi devine un obicei.

Dar de fapt creșterea în greutate este un efect secundar demonstrat al dragostei. În cazul cuplurilor căsătorite și al relaţilor de durată, conexiunea nu este doar teoretică. 

Într-unul dintre numeroasele studii, cercetătorii de la Chapel Hill ai Universității din North Carolina, au descoperit că bărbații și femeile care erau căsătoriți sau aflați într-o relaţie și care locuiau împreună de mai mulți ani aveau șanse mai mari să fie obezi, inactivi și sedentari împreună.

Nu este vorba doar de creșterea în greutate, ci și de obiceiurile fundamentale care s-au dovedit a fi contagioase între parteneri.

Problema asta este că atunci când un partener dorește să facă schimbări pozitive în alimentație și în stilul de viață, se lovește de cele mai multe ori de opoziția celuilalt partener. Și atunci ori apare nevoia efortului de a găti dublu (și sănătos pentru tine și nesănătos pentru celălalt) fie se renunță pentru a nu deteriora relația.

Dar pe termen lung, rezultatul nu este cel benefic, ajungând ambii bolnavi cronici înainte de vreme și cu o relație deteriorată de boli.

Conștientizăm prea târziu beneficiile sănătății și ignorăm faptul că ne putem îmbolnăvi.

Dar de ce influența reciprocă este de cele mai multe ori negativă?

Cele mai bune, trainice și temeinice rezultate se obțin atunci când întreaga familie face schimbări în stilul de viață! De la mic la mare, de la adult la copil toată lumea are nevoie de o alimentație corectă, de mișcare fizică și de o minte limpede!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *