„Mâncăm sănătos, dar un tort tot ne comandăm!” Auzim des acest compromis pe care multe persoane doresc să-l facă.
Este clar că o petrecere aniversară nu va avea niciun haz dacă în loc de tort vom servi varză de Bruxelles.
Dar totuși putem face un tort care să nu fie chiar atât de nesănătos!
De exemplu să fie din făină integrală, să fie cu o alternativă la zahăr cu indice glicemic mai mic (dar nu îndulcitor artificiali) și să nu fie cu margarină, ci mult mai bine cu unt sau cu ulei de cocos.
Apoi cu cât mai puține „plicuri” de coloranți, conservanți, gelifianți și alți „-anți” adaugi, cu atât mai sănătos va fi acel tort.
(Găsești alternative sănătoase la zahăr și la toate ingredientele de patiserie pe site-ul nostru.)
E păcat că suntem de prea multe ori în extreme: de la a mânca zilnic produse dezechilibrate în carbohidrați cu zahăr „cât cuprinde” și până la a mânca de două trei ori pe an câte o felie de tort sănătos, este o diferență majoră.
Dar dacă este și o felie generoasă de tort la fiecare aniversare și câteva fursecuri și câteva felii de pâine și o alimentație bazată în general pe dulciuri, paste făinoase, patiserie, cartofi și orez, să nu ne mirăm că avem prea multe kilograme sau că sănătatea sau energia noastră nu este chiar cum ne-am dori.
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin