O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

De la o simplă bere la consecințe severe (Legitatea #515)

De la o simplă bere la consecințe severe (Legitatea #515)

Doza dă efectul iar excesul de alcool afectează grav sistemul nervos. Aceste efecte includ modificări ale emoțiilor și chiar ale personalității dar și tulburări de percepție, învățare și memorie.

Inclusiv tehnicile neuropatologice și imagistice furnizează dovezi ale anomaliilor fizice ale creierului la alcoolici, cum ar fi atrofia celulelor nervoase și contracția (micșorarea) creierului

Consumul de alcool la tineri si consecințele asupra creierului

Problema mai mare apare, și parcă mai accentuat în ultima perioadă, din cauza faptului că tinerii consumă tot mai mult alcool. Iar sub 18, chiar 22 de ani, creierul nu este complet dezvoltat, ceea ce poate crea deficiențe în formarea și funcționarea acestuia. Există inclusiv corelații de cauzalitate care arată un nivel IQ mai scăzut la tinerii care consumă alcool.

Poate că părinții din ziua de astăzi spun: „Lasă, e doar o bere, bine că nu bea vin și că nu fumează!” 

Dar până unde merge toleranța noastră, ca societate.

Pentru că la următorul nivel de acceptare intervine: „Mai fumează câte o țigară dar bine că nu se droghează!”

Iar mai apoi: „Bine că fumează doar iarbă și nu ia heroină!”

Nu putem mereu să acceptăm acest obiceiuri nocive, pentru că mai departe creează mereu o problemă viitoare! 

Și asistăm astfel la elevi de vârste tot mai fragede care abuzează de diverse substanțe. Ce adulți vor fi acești copii? Pentru că studiile arată că, la propriu, nu vor fi întregi la minte!

La fel este și cu celelalte alimente mai puțin nocive: „Lasă că-i doar un pic de zahăr, lasă că-i doar acuma margarină, lasă că doar acum mănânc fast-food, lasă că azi nu merg la sport, etc.” 

Când acceptăm un obicei nociv mic, el trage după sine un alt obicei nociv, care nu duce altceva altundeva decât la boală!

Toleranța are părțile ei bune, dar uneori poate avea un efect de recul cu adevărat năucitor! Și astfel toleranța este periculoasă pentru că obiceiurile nocive la vârste fragede amenință sănătatea mentală a viitoarei generații

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *