O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cine compară își face viața amară (Legitatea #445)

Cine compară își face viața amară (Legitatea #445)

Nu te mai compara cu pozele pe care le vezi în social media, în reviste, la televizor sau în reclame. Nu te compara cu persoanele a căror viață nu o cunoști și fără să înțelegi toate aspectele prin care ei au trecut pentru a obține ceea ce au și ceea ce sunt.

Chiar dacă ar fi să excludem softurile de editare care sunt tot mai performante și pot crea perfecțiune din orice amărâtă de imagine, tot mai sunt aspecte la care ar fi bine să reflectăm.

O persoană cu un job obișnuit, fie el angajat sau antreprenor, nu poate să se compare cu un antrenor de sport sau un sportiv de performanță prin simplul fapt că nu face suficient de mult sport cât să ajungă la acea striere a musculaturii. Da, 4 rânduri de pătrățele pe abdomen sunt idealul pentru mulți dar este o amăgire că le pot obține ușor.

Succesul nu se obține peste noapte și nici kilogramele optime luând o pastilă sau alergând doi kilometrii.

Este greu de acceptat, dar pentru sănătatea ta e nevoie să depui efort zilnic, zi de zi consecvent și perseverent, să îți învingi poftele nesănătoase, se gândești rațional de fiecare dată când te pui la masă, să te organizezi ca să faci și sport și să mai renunți la a sta pe canapea și cu ochii în telefon.

Iar o stare de sănătate optimă, înseamnă de fapt un corp plin de energie și vitalitate, analize în parametri, somn odihnitor, circumferința taliei jumătate din înălțime și o imunitate puternică.

Dar să te compari cu altcineva, nu este calea corectă decât într-o mică măsură. Cel mai bine este să te compari cu tine însuți, cu cel sau cea de acum un an, de acum doi ani, de acum cinci ani.

Cum ești față de „tu” cel din trecut? Mai sănătos sau mai degradat?

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *