O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cine are mai multe opțiuni are mai multa putere (Legitatea #398)

Cine are mai multe opțiuni are mai multa putere (Legitatea #398)

Atunci când ai mai multe opțiuni, de fapt ai mai multa putere!

Deși se poate aplica în aproape oricare domeniu al vieții atunci când vine vorba de sănătate o greutate optimă și o stare de sănătate perfectă îți dau mai multe opțiuni și mai multe posibilități de a greși.

Pe cât de strictă trebuie să fie alimentația și stilul de viață unei o persoană care a ajuns bolnavă, pe atât de multe opțiuni ai atunci când în 99% din cazuri alimentația ta este sănătoasă. 

Deși nu există alimentație perfectă, scopul este ca să fii cât mai rar pus(ă) în situația de a face alegeri greșite și alegerea a ceva nesănătos să fie cu adevărat excepția.

Dar atunci când suferi de o boală, nu îți permiți acest lux, pentru că orice pas greșit te poate duce în direcția în care nu dorești.

Da a avea o greutate optimă și o sănătate de fier, nu previne doar bolile, ci îți oferă o multitudine de opțiuni: poți practica ce sport vrei, poți alerga 1km fără să-ți dai sufletul, poți urca 5 etaje fără să gâfâi, poți să te joci cu copiii sau cu nepoții coborându-te la minte lor, poți să te simți bine în pielea ta!

Dar când kilogramele se adună, când analizele ies din parametrii și când te trezești mereu obosit(ă) dimineața, atunci aria de activități se îngustează tot mai mult. Și nu este afectată doar condiția ta fizică, ci mai ales cea psihică. Intri apoi într-un cerc vicios în care te chinui să ajungi mai sănătos, dar de fapt ajungi mai rău și ai impresia că nimic nu funcționează.

Desigur, există mereu soluții, dar este nevoie să ai energie pentru a fi consecvent(ă) și perseverent(ă).

De aceea, fă tot ceea ce îți stă în putință să rămâi activ(ă) și să ai mereu un organism sănătos! …îți oferă mult mai multe opțiuni!  

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *