O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cel mai antioxidant ceai – ceaiul de Hibiscus (Legitatea #469)

Cel mai antioxidant ceai  – ceaiul de Hibiscus (Legitatea #469)

Cel mai consumat ceai din lume este ceaiul verde. Unul dintre motive este faptul că este considerat un ceai cu o concentrație mare de antioxidanți.

Atât ceaiul verde, cât și cel negru conțin niveluri ridicate de antioxidanți atunci când sunt preparate și pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor, respectiv sunt utili în lupta cu radicalii liberi și toxinele din organism sau mediu. 

Totuși, ceaiul cu cel mai mare nivel de antioxidanți este ceaiul de Hibiscus.

Un ceai destul de banalizat și mai rar utilizat, dar care atunci când este preparat este foarte bogat în atioxidanți.

Ceaiul de hibiscus are peste 400%, adică de 4 ori mai mulți antioxidanți decât cei găsiți în ceaiul verde sau negru.

Un studiu pe 282 de băuturi a arătat că ceaiul de hibiscus s-a clasat pe locul întâi în ceea ce privește conținutul de antioxidanți, chiar mai mare decât ceaiul verde sau matcha. 

Ceaiul de hibiscus s-a dovedit a fi  eficient de exemplu și în prevenția hipertensiunii arteriale. Studiile spun că consumul zilnic de ceai de hibiscus poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric, care ar ajută arterele să se relaxeze și să se dilate mai bine.

Un alt avantaj este faptul că ceaiul de hibiscus nu are nici cofeină și nici calorii, putând fi consumat și de către copii și în timpul posturilor.

Acum, majoritatea alimentelor naturale, precum fructele, legumele și ceaiul, conțin antioxidanți. Iar prin consumarea acestor produse, putem crește capacitatea corpului nostru de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot fi dăunători și pot accelera procesele de îmbătrânire și boală.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *