O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Carnea nu mai e carne (Legitatea #489)

Carnea nu mai e carne (Legitatea #489)

Știm deja, deși este greu să sa acceptăm, că pâinea nu mai e pâine, carnea nu mai e carne, mâncarea nu mai e hrană.

Deși sună dur, realitatea este că agricultura și industria cărnii, așa cum este în prezent, este crudă, lipsită de sustenabilitate și de scrupule.

Aceste industrii produc cereale modificate genetic, pline de chimicale precum și carne de proastă calitate, bună la gust dar săracă în nutrienți și bogată în toxine!

În cazul cărnii de vită de exemplu, industria produce carne nesănătoasă, de la animale stresate, în care sunt pompate antibiotice și sunt hrănite cu o dietă extrem de nefirească pentru ele, formată de resturi de cereale şi chiar bomboane. 

Nici măcar nu putem să comparăm carnea de vită produsă de această industrie cu cea care provine de la vaci sănătoase cărora li s-a permis să pască iarbă (dieta lor naturală).

O mare parte a dezbaterii referitoare la valoarea nutrițională a cărnii se concentrează pe proteine. Dar este esenţial să îmbogățim conversaţia cu alţi nutrienţi care joacă un rol important în funcția noastră cognitivă. 

De exemplu, carnea de vită hrănită cu iarbă este o sursă bogată de minerale esenţiale, precum fierul și zincul, în care acestea se găsesc într-o formă pe care corpul o poate folosi cu uşurinţă (iar acest lucru este diferit, să spunem, faţă de fierul din spanac sau zincul din leguminoase).

Dar poate mai important, carnea de vită hrănită cu iarbă este, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, de care majoritatea oamenilor au o carență majoră.

Aceleași principii se aplică și în cazul cărnii de pui sau de porc din fermele de creștere intensivă, nu doar a vacilor.

Modul tradițional în care trăiau țăranii, cultivau pământul și creșteau animalele se demonstrează tot mai mult a fi modul ideal de a trăi și a obține hrana noastră cea de toate zilele.

Acum cei care nu mănâncă deloc carne vor găsi, poate necuvenită această legitate, dar adevărul este că nu numele dietei este cel mai important (chiar daca ea este cea vegetariana), ci sursa alimentelor din ea.

Degeaba suntem vegani dacă mâncăm doar alimente chimizate din supermarket!  

…în loc, poate, sa mâncăm doar din ceea ce cultivăm noi, cu sau fără carne!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *