O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Altitudinea îți dă atitudinea (Legitatea #249)

Altitudinea îți dă atitudinea (Legitatea #249)

Multe legități pot părea ori lucruri puerile sau din contră chestii prea complicate, dar atunci când începi să ai o privire de ansamblu asupra sănătății, îți dai seama că fiecare dintre ele constituie o cărămidă extrem de importantă la ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos.

Normal că ai impresia că nu toate se aplică tuturor, dar atunci când privești lucrurile de la suficient de mare înălțime și ai o suficientă experiență cu pacienți care au făcut schimbări în stilul de viață, practic atunci când vezi lucrurile în ansamblu, îți dai seama că fiecare dintre ele nu este altceva decât o comoară.

Spunem și am vrea sa credem, că legitățile sunt o picătură chinezească în sens pozitiv, care te influențează zi de zi pas cu pas.

Privind un pacient cu o poftă de dulce, el este ca teleghidat, merge direct la sertarul cu “bunătăți”.

Dar privind de “sus” acest comportament duce direct spre diabet zaharat și apoi, uneori, spre cancer.

Dacă ai privi de la altitudinea potrivită și ai înțelege ansamblul, ți-ai schimba atitudinea și ai înlocui dulcele cu un pahar de apă, lăsând corpul să regleze singur glicemia.

Privirea de ansamblu ajută în multe domenii iar un expert este recunoscut tocmai pentru faptul că vede lucrurile de la o suficient de mare înălțime încât să cuprindă tot puzzle-ul.

Și sănătatea este un puzzle, cu atât de multe piese încât mereu ai impresia că lipsește una…

Dar chiar și cu piese lipsă putem face „tabloul” să arate foarte bine! Pentru asta piesele pe care le ai este nevoie să stea exact la locul potrivit!

 

Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin

P.S. În legitatea următoare, despre vindecare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *