O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Negarea este cu mult mai periculoasă decât învinovățirea. (Legitatea #261)

Negarea este cu mult mai periculoasă decât învinovățirea. (Legitatea #261)

Avem instinctiv impresia că viitorul sună bine. Că deși acum „ne doare” puțin aici sau dincolo, ele vor trece cu timpul, când de fapt este chiar invers, ele se vor agrava cu timpul:

  • să ai o tensiune la limită și să speri că va scădea de la sine, este calea spre infarct sau AVC
  • să ai o glicemie la limită și să speri că va scădea de la sine, este calea sigură spre diabet
  • să ai o boală cronică și sa speri că a lua unul sau câteva medicamente este suficient, este de fapt calea spre alte afecțiuni conexe
  • să fii supraponderal sau obez și să speri că vei rămâne sănătos este la fel de probabil cu a intra în apă fără să te uzi!

În esență, acceptarea vinovăției sau a realității presupune asumarea unei responsabilități.

Iar apoi, asumare responsabilității pentru situația în care te afli îți va da puterea de a-ți controla viața și de a o schimba în bine!

Dar a trăi în ignoranță și a spune cu vehemență că mie nu mi se întâmplă, deși este mai mult decât evident este o atitudine foarte periculoasă!

Uită-te în urmă la ultimii 5 ani și analizează cum a evoluat sănătatea ta. Dacă nu vei face nimic, următorii 5 ani vor arăta cam la fel, ești împăcat(ă) cu asta?

Atitudinea pozitivă este esențială pentru o viață sănătoasă, dar extrema de ignoranță sau de negare a realității este cu mult mai periculoasă decât pesimismul.

De multe ori, când vine vorba despre sănătate este bine să fim pesimiști pentru că astfel putem lua niște decizii foarte bune pe termen lung!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre cine te trezește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *