O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #21: Pași mici schimbări mari!

Legitatea #21: Pași mici schimbări mari!

Între 1 și 100% sunt 99 de numere. De la a nu face nimic pentru sănătatea ta și până la a face totul perfect, este o cale lungă și un proces care de obicei durează mult timp!

Chiar dacă te decizi brusc că de azi vei face totul corect, există obișnuințe din trecut, tipare comportamentale, care te vor trage înapoi cu o forță cu atât mai mare cu cât încerci să schimbi mai multe. Se întâmplă apoi să ajungi în situații de criză, să renunți la tot și să revii la vechile obiceiuri!

De aceea îți recomandăm mai degrabă schimbări mici pentru început, pe care corpul și mintea să se le accepte și să se obișnuiască mai ușor cu ele. Odată ce te obișnuiești cu un obicei, poți adăuga și altele.

Dar îți dau exemple concrete de schimbări mici:

  • decât să devii complet vegan (ceea ce pentru mulți pare complet inacceptabil), mănâncă bucata de carne cu o salată mare de crudități – astfel obții beneficii enorme pentru sănătate, fără să renunți la ceea ce îți place cel mai mult
  • dacă nu poți să renunți complet la dulciuri, renunță în primă fază doar la zahăr și caută produse îndulcite cu alte tipuri de îndulcitori naturali (stevia, xylitol, sirop de agave, etc.)
  • dacă nu ai timp sau dispoziție să mergi la sală sau să faci un sport organizat, începe cu o plimbare zilnică în aer liber (vreo 10.000 de pași) sau cu 10 flotări făcute în fiecare după-masă sau alte activități care îți sunt foarte la îndemână.

…și așa mai departe, credem că ai înțeles ideea.

Săptămâna asta salata, luna viitoare renunți la zahăr, peste 6 săptămâni ajungi să faci mișcare cu regularitate și așa ajungi să ai un stil de viață sănătos.

 

Nu supraestima ce poți face într-o zi și nu subestima ce poți face într-un an.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

PS. În legitatea de mâine vei vedea ce poți face totuși ca să faci inevitabilă adoptarea unui stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *