O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Încurcăm absența cu prezența (Legitatea #392)

Încurcăm absența cu prezența (Legitatea #392)

Există un studiu pentru orice și extremiști vehemenți care își susțin cu orice preț ideile.

Studiile spun ca o dietă fără carne prelungește viața cu 5-15% și îți conferă per total o sănătate mai bună! Pe acest principiu se bazează cei care adoptă o alimentatie vegetariană. 

Dar de fapt, nu eliminarea completă a cărnii, ci prezența în dietă a unei cantități mult mai mari de legume diverse, este cea care prelungește viața.

Sau, auzim des, că pentru reducerea colesterolului trebuie să urmăm o dietă fără grăsimi

Când de fapt trebuie sa eliminăm doar anumite tipuri de grăsimi și în același timp să creștem aportul de omega 3 (o grăsime sănătoasă antiinflamatoare). Din același motiv nu valorează nimic faptul că pe uleiul de floarea soarelui scrie „fără colesterol” pentru că de fapt el ajunge să crească colesterolul rău din sânge. 

Dar în același timp uităm faptul că de fapt dulciurile și carbohidrații rafinați cresc mai mult colesterolul decât grăsimile în sine.

Postul negru este foarte benefic, dar mai important este ceea ce facem între perioadele de post!

Astfel facem ping-pong între ce mai auzim „încoace și încolo” și ajungem bulversați pentru că ne îndepărtăm de legități și de fundamentele sănătății:

  • nu carnea face rău, ci excesul ei, supra-procesarea ei sau sursa din care convine
  • nu grăsimile saturate sunt rele, ci un aport insuficient de omega 3
  • nu sarea este rea, ci faptul că este rafinată, aditivată și consumată în exces
  • nu zahărul este rău, ci faptul că îl consumăm în cantități de aproape 100kg pe an, per cap de locuitor

Nu absența unor alimente este cea mai importantă, ci prezența unui raport optim din acele elemente care sunt cu adevărat vitale.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *