O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

De mâine încep! (Legitatea #479)

De mâine încep! (Legitatea #479)

Trăim o viață, așteptând ziua de mâine:

  • de mâine mănânc sănătos
  • de mâine încep să alerg sau să merg la sală
  • mâine îl sun pe acel prieten
  • mâine voi citi cartea aceea
  • mâine voi face analizele
  • mâine voi încerca asta
  • mâine voi planifica concediul
  • mâine îmi voi face timp pentru mine….

Mâine, copiii vor fi mari iar tu vei fi bătrân(ă) iar atunci, probabil îți vei face timp pentru tine… Și te vei gândi: „Ce bine era dacă… aș fi făcut diferit!”

Mâine, toate lucrurile vor trebui reparate, tot ceea ce nu ai făcut azi pentru tine va veni din urmă! 

Nu e ușor să recunoști astfel de gânduri. Le ascundem în spatele agitației de zi cu zi ignorând acea vinovăție care rămâne ascunsă într-un colț al sufletului. 

Să trăiești pentru ziua de mâine înseamnă să crezi că vei avea multe, multe zile de mâine. Dar adevărul adevărat este că nu vei avea. Deși la un anumit nivel, crezi că viața ta este veșnică, cu toții suntem datori cu o moarte.

Cum vor arăta ultimii ani din viața ta?

De tine depinde…

Sună poate umilitor, nu-i așa?

Dar ce se întâmplă dacă încetezi cu scuza zilei de mâine și începi să trăiești de azi? Ce vor vedea apropiații tăi atunci, familia, copiii?

Nu, nu-i vei învăța că renunți la visele tale și la pasiunile tale, ci le vei arăta că este la fel de nobil și la fel de înțelept să te pui pe primul loc. Pentru că dacă tu ești bine și ei sunt bine!

Uneori suntem atât de ocupați și atât de împotmoliți de viață încât uităm ceea ce este esențial. Uităm că timpul trece…

Iar tu meriți timpul…

Ştim că ai vise, știm că ai speranțe, știm și că ai familie, știm că ai job, știm că ai dorințe și că toate trag de tine în toate direcțiile…

Dar, dragă omule, fie că ești femeie sau bărbat, mamă sau tată, soră sau frate, copil, adolescent sau adult, doar pentru că ești prins între problemele de zi cu zi, nu înseamnă că să renunți la tine. Pentru că ceea ce nu faci astăzi pentru tine se adună și te golește pe interior…

Nu trebuie să renunți să ai grijă de tine și nu ai dreptul să aștepți până „într-o zi” ca să-ți regăsești scânteia, motivația sa curajul. Le ai și le-ai avut cu tine mereu, chiar și acum.

Da, nu este ușor. Uneori înseamnă lucruri grele, înseamnă să te uiți la toate scuzele pe care le-ai construit și să le uiți, să decizi că de acum mergi în altă direcție. Dar gândește-te, ar putea însemna să renunți la ceva pentru a câștiga ceva mai bun.

Dar tu meriți să trăiești deplin ziua de mâine azi, să o trăiești cu vibrație și emoție, cu împlinire și vitalitate, cu recunoștință și mulțumire. 

…nu cu epuizare, boală și suferință…

Nu-ți face griji, nu înseamnă că negi că ești om, cu suișuri și coborâșuri, ci înseamnă pur și simplu că îți vei aminti de tine, zi de zi, cu aceeași tenacitate cu care îți amintești de copiii tăi, de jobul tău sau de aspectele cărora acum le dai o importanță mare. 

Nu mâine.

Astăzi.

Așa că te provocăm, fă un lucru astăzi care este despre tine, să găsești bucurie sau pur și simplu să te facă fericit(ă). Te provoc să începi să trăiești azi ca și cum azi ar fi ziua ta de mâine. Fără scuze, fără să te pui pe ultimul loc, fără așteptare.

Vezi tu, dacă te epuizezi, la ce mai este bun faptul că toți cei din jurul tău au nevoie de tine?

Gândește-te la asta…

Trăiește ziua de azi făcând tot ce ai amânat pentru mâine.

Te provocăm, ce faci azi ca și cum ar fi fost „mâine”?

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *